Manchester United - Everton 4-0

A felkészülési időszak utolsó állomásaként az Everton csapatát fogadtuk. Nem túl magas iramú, de rendkívül élvezetes mérkőzésen 4-0 arányban diadalmaskodtak a Vörös Ördögök.


A mérkőzésen az elmúlt szezon több főszereplője is pályára lépett, ennnek ellenére óvatosan kezdtek a felek. Egészen a 8. percig kellett várni az első említésre érdemes megmozdulásra, amikor is a liverpooliak egy egészen komikus szituációban kapituláltak. A manchesteri gárda nagyon erősen letámadta ellenfelét, Digne megpróbálkozott egy hazafejelt labdával, ám Pickforddal nem értették meg egymást, Greenwood pedig a kapusba fejelt labdára lecsapott és a lehető legtermészetesebb módon gurította a labdát az üres kapuba. 1-0

 

A mérkőzés irányítását ezután egyértelműen a hazai csapat vette át. Ehhez nagyban hozzájárultak a hazai szurkolók, mert az Everton hibát hibára halmozott. A 11. percben Greenwood újabb helyzetet alakított ki, ám a labda elkerülte a kaput.

 

A 15. percben egy szögletrúgást követően Maguire volt eredményes fejjel. Ki kell emelni Lindelöf munkáját, aki remek helyet csinált a védőtársnak, aki Luke Shaw beadását követően 10 méterről a kapuba fejelt. 2-0

 

 

Az Everton megtörni látszott, a United pedig gyorsan le akarta rendezni a mérkőzést, egymást követték a támadások, de az utolsó passzokba sajnos hiba csúszott.

 

Matic harcolt ki a 29. percben egy szabadrúgást, nagyjából 18 méterre a kaputól. Fernandes állt a labda mögé, aki bődületes gólt akasztott a jobb felsőbe, Pickford vetődött ugyan, de már hárítani nem tudott. 3-0.

 

Egészen a 32. percig kellett várni a kékek első kapuralövésére, kisebb kavarodás után Iwobi került helyzetbe, de messzire a kapu mellé lőtt. A félidő végéig egymást követték a Manchesteri akciók, ám újabb gól nem született.

 

Ole három helyen változtatott, Mata, Pogba és Fred is pályára lépett, Martial, Van de Beek és Matic már nem  jöttek ki a második félidőre. A túloldalon a bizonytalan Pickfordot Begovic váltotta, illetve Delph, és Gordon is beállt Doucure és Rodriguez kárára. 

 

A második félidőt ugyanott folytatták a felek, ahol abbahagyták, a Vörös Ördögök magabiztosan futottak ki a gyepre. Ole gépezete rendkívül olajazottan működött a változtatások ellenére is.

 

A 48. percben James indult meg, de megállítani csak szabálytalanul tudták, Cooleman kapott sárgalapot. A szabadrúgást követően Bruno Fernandes lőhetett kapura, de célt tévesztett. Ekkor már az 50. minutumban jártunk.

 

Az 54. percben Townsend indult el Shaw mellett, de csak szabálytalanul tudta megállítani. A kiharcolt szabadrúgás értéktelen lett a liverpooli kékek számára. 

 

A 60. percben újabb cserék érkeztek. Andreas Perreira, Brandon Williams, Axel Tuanzebe és Diogo Dalot áltak be a Fernandes, Shaw, Lindelöf, Wan-Bissaka négyes helyére.

 

A 62. percben jártunk, amikor Iwobi 17 méterről lövésre szánta el magát, de jó 2 méterrel kaput tévesztett. Nem kellett sokat várni a kékek újabb helyzetére, a 63. percben ismét Iwobi indult meg, ám a laposan középre tett labda mindenki előtt elsuhant.

 

 

A meccs 66. percében ismét a liverpooliak próbálkoztak, De Gea viszont hárítani tudott, amiből azonnal indította Greenwoodot, aki a kiugratásból kialakult ziccert nem tudta értékesíteni. Kicsit felborult a pálya, mert az Everton rögtön a manchesteri kapu előtt találta magát, Iwobi beadását De Gea semlegesítette.

 

69. percben újabb cserék érkeztek, név szerint McTominay és Garner, akik a James-Maguire kettőst váltották. A túloldalon Townsend helyére Broadhead érkezett.

 

A 70. percben Mata kiválóan tartotta meg a labdát két védő szorításában a túloldalon megtalálta Greenwodot, aki lövésre szánta el magát, de nem találta el a kaput.

 

A 73. percben Andreas Perreira harcolt ki szabadrúgást 23 méterre a kaputól. A labda mögé Pogba állt, de jó 1 méterrel kaput tévesztett.

 

Érdekes volt látni, hogy a cseréket követően mennyire kompakt maradt a Vörös Ördögök csapata. Sok variációt kipróbáltak; Perreira, Greenwood és Mata rendszeresen helyet cseréltek, megzavarva ezzel a kékek védelmét.

 

A 80. percben jártunk, amikor Fred szabálytalankodott Dobbinnal szemben 35 méterre a kaputól. A szabadrúgásból érkező beadás elszállt a tizenhatoson belül tartózkodó játékosok feje felett.

 

A 85. percben Fred adott egy kiváló labdát Dalotnak, aki Greenwood felé passzolt, de a helyzetet nem sikerült gólra váltani, az Everton védői kiválóan blokkoltak. A Mason mellett üresen érkező Perreira jogosan háborgott a ziccert követően.

 

A mérkőzés hajrájában Mata ívelt kiváló labdát a tizenhatoson belülre, Pogba emelkedett a legmagasabbra, Begovic viszont hárítani tudott. 

 

A kétperces ráadás végén ismét a hazai csapat örülhetett. Fred a 92. percben kiválóan ívelte be a labdát a tizenhatoson belülre, Diogo Dalot pedig 11 méterről a kapuba fejelte a labdát, így a Manchester United magabiztos győzelemmel hangolt az egy hét múlva kezdődő bajnokságra. A meccs végeredménye 4-0 lett.

 

A mérkőzésre nagyjából ötvenezren látogattak ki, kiváló volt a hangulat a lelátókon, az Everton pedig mintha megijedt volna ettől, dicséret illeti a hazai publikumot is.

 

 

 

Felkészülési mérkőzés:
Manchester United 4-0 Everton
Old Trafford

 

United: De Gea - Wan-Bissaka(Dalot 61.), Lindelof(A. Tuanzebe 60.), Maguire(Garner J. 60.), Shaw(Williams B. 60.) - Matic(Fred 46.), Van de Beek(Pogba 46.) - James(McTomminay S. 68.), Fernandes(Pereira A 60.), Greenwood - Martial(Mata J. 46.)
Nem használt cserék: Grant, Heaton

 

Everton: Pickford - Digne, Godfrey(Mina Y. 77.), Keane(Holgate M. 77.), Coleman(Kenny J. 60.) - Allan(Davies T. 60.), Doucoure (Delph F.46.) - Townsend(Broadhead N. 68.) - Rodriguez(Gordon A 46.), Iwobi - Gray(Dobbin L. 78.)
Nem használt cserék: Nkounkou N., Tyrer H.

 

Gólszerző: Greenwood 8', Maguire 15',  Fernandes 29', Dalot 92'

 

Sárga lap: Coleman S.


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!