Giggs: Lenyûgözõ fejlõdésen ment át Rafael

Ryan Giggs szerint csapattársa, Rafael da Silva világklasszis futballistává nõheti ki magát, ha ilyen ütemben folytatja fejlõdését a Manchester Unitedben.


A brazil jobb bekk kedden este ismét bevethetõ lesz a Blackpool elleni idegenbeli bajnokin, miután a hétvégén letöltötte egy mérkõzéses eltiltását, amelyet a Tottenham Hotspur ellen begyûjtött két sárga lapja, és így kiállítása miatt kapott.

 

A 20 éves játékosnak bocsánatot is kellett kérnie a Spurs elleni kiállítását követõ magatartása miatt, ugyanis keresetlen szavakkal illette a mérkõzés játékvezetõjét, Mike Dean-t, amelyet végül megúszott egy 8 ezer fontos büntetéssel, és egy figyelmeztetéssel.

 

Ez már nem az elsõ eset volt, hogy Rafael temperamentuma, illetve fegyelmezettsége a figyelem középpontjába került, mióta a Manchester United elsõ csapatához tartozik az Old Traffordon.

 

Azonban a csapat veteránja, Ryan Giggs szerint az ifjú tehetség sokat tanulhat saját hibáiból, kiemelve, hogy milyen felnõttek viselkedik az utóbbi idõben, ráadásul szerint a Tottenham elleni kiállítása jogtalan volt.

 

 

"Rafael az elmúlt hónapok során ugrásszerû fejlõdésen ment át" - kezdte csapattársa méltatását a walesi szélsõ.

 

"Hatalmas elõrelépést látok rajta, nem csak a játékában, de a személyiségében is."

 

"Az edzéseken rengetegszer kerülök vele szembe, mivel pont ugyanazon az oldalon játszunk, ha mindketten másik csapatban vagyunk, és az elmúlt három-négy hónapban igazi felnõtté érett."

 

"Ha így folytatja fejlõdését, akkor fantasztikus játékos válhat belõle."

 

Rafael elmúlt idõszakban nyújtott formába azt is jelentheti, hogy Sir Alex Ferguson benne megtalálta Gary Neville hosszú távú helyettesét, Ryan Giggs pedig biztos benne, hogy Rafael sikerre éhesen fog minden feladat elébe állni.

 

"Ezt nem lehet tanítani, Rafael olyan lelkesedéssel áll az egyes mérkõzésekhez, hogy oda-vissza képes lefutni, és kicselezni az ellenfeleket" - tette hozzá az egykoron szintén hasonló tulajdonságairól elhíresült középpályás.

 

"A játékosok teljesítménye nagyban múlik azon, hogy milyen a hozzáállásuk. Nagyon balszerencsés volt, hogy kiállították a Tottenham ellen, de fiatalon mindenki követ el hibákat."

 

"Mindenki reménykedhet abban, hogy tanulni fog a saját hibáiból, és ez csak arra sarkallja, hogy még jobbá váljon."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!