Ferguson a Blackpoolt élteti

Sir Alex Ferguson egyáltalán nem számít könnyû mérkõzésre ma este a Bloomfield Roadon, amikor az átala 'pozitív' felfogásúnak tartott Blackpool vendégei lesznek.


A Manchester United menedzsere köztudottam nagyra becsüli a Blackpool menedzsere, Ian Holloway munkáját, aki amellett, hogy feljuttatta a Mandarinosokat a Premier Leaguebe, még gyõztes mentalitást is plántált fiaiba, amely a skót menedzser szerint bentmaradást érhet a szezon elõtt még biztos kiesõnek vélt csapat számára.

 

"Emlékszem, hogy láttam a play-off döntõjüket, amelyen 3-2-re gyõztek a Cardiff City elleni" - kezdte a Ferguson újságírók kérdésére válaszolva.

 

"Fantasztikus mérkõzés volt, az elejétõl a végéig, amely végén azt mondtam magamnak, 'Lehetetlen, hogy ugyanezt folytassák a Premier Leagueben is'. Azonban pontosan ugyanúgy játszanak, teljesen új színt hoztak a bajnokságba."

 

"Le a kalappal elõttük. Nagy pozitív felfogásúak, otthon minden csapat ellen gólt szereznek. Éppen ezért mi is kemény mérkõzés elé nézünk ellenük."

 

 

Miután a Blackpool az utóbbi idõben hullámvölgybe került, és legutóbbi öt mérkõzésükbõl négyet elveszítettek, szakértõk elkezdtek párhuzamot vonni Ian Holloway együttese, és a Hull City között, ugyanis a Tigrisek is hasonló szabadesésbe keztek a kiesésükkel végzõdõ szezonban, azonban Sir Alex Fergusonnak errõl is megvan a véleménye.

 

"Szerintem a Blackpool más, mint a Hull City, abból a szempontból, hogy õk sokkal pozitívabb szemlélettel rendelkeznek a játékkal kapcsolatban" - tette hozzá.

 

"Az, hogy képesek akár négy-öt támadóval rohamozni, és minden labdát belõdözni a kapu elé... nehéz nekik ellenállni. Az õ filozófiájukról elmondható, hogy ha veszítenek, akkor legalább felemelt fejjel szeretnék megtenni. Az a támadó felfogás, amely õket jellemzi, már sok csapat életét megkeserítette, és ezután is megfogja még, efelõl nincs kétség."

 

A Vörös Ördögök természetesen az ellenfél méltatása mellett azért nem feltett kézzel fognak a tengerparti városba látogatni, különösen úgy, hogy építhetnek a hétvégén a Birmingham City felett aratott 5-0-s gyõzelmükre. A Dimitar Berbatov vezette manchesteri támadóalakzatnak vélhetõleg ezúttal nem lesz olyan könnyû dolga, legalábbis ha a számukra ismerõs arcként visszaköszönõ Craig Cathcarton múlik, aki a nyár óta erõsíti az újonc alakulatot.

 

"Õ mindig is a legjobb játékosaink közé tartozott, kimagasló tehetség."

 

"Csak a balszerencsének köszönhetõ, hogy rengeteg sérüléssel küzködött, amikor nálunk játszott, így pedig nehezen tudta felvenni a versenyt az olyan játékosokkal, mint Jonny Evans. Nem igazán szerettem volna elengedni, de a karriere szempontjából ez volt a legjobb döntés." 

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!