Rojo megtartaná pozícióját

Marcos Rojo eltökélt, hogy Luke Shaw hiányában kisajátítsa magának a Manchester United védelmének baloldalát - bár azt elismeri, nem így reménykedett kezdõcsapatbeli helyének visszaszerzésében.


Shaw parádésen kezdte a 2015/16-os szezont, sajnálatos módon szeptemberben egy PSV Eindhoven elleni Bajnokok Ligája mérkõzésen azonban horrorisztikus kettõs lábtörést szenvedett.

 

Ezzel a sérüléssel az angol válogatott játékos valószínûleg az egész szezonra kidõlt, bár Louis van Gaal nemrég a 20 éves játékos rehabilitációjának pozitív jeleirõl számolt be.

 

Ellentétesen indult Rojo szezonja, miután egy fárasztó Copa America után kénytelen volt kihagyni a szezon elsõ hét mérkõzését, és éppen Hollandiában, Shaw helyére beállva léphetett pályára idén elõször. Ezt követõen csak szórványosan léphetett pályára kisebb sérülések miatt, de azóta a csapat ötös számú játékosa kirobbanthatatlan a csapat kezdõjébõl, és minden sorozatot figyelembe véve a csapat utolsó hat mérkõzésén mindig pályára lépett.

 

A CSZKA Moszkva ellen 1-0-s gyõzelemre végzõdõ Bajnokok Ligája találkozót megelõzõen megjelenõ United Review programfüzetben adott exkluzív interjúban Rojot többek között arról is kérdezték, képes lehet-e megszilárdítani pozícióját a csapat kezdõjében Shaw hosszútávú hiányában.

 

"Igen, minden szükséges munkát el fogok végezni ennek érdekében, úgyhogy megfelelõ formában lehetek majd ahhoz, hogy a csapatot folyamatosan segítem ezen a poszton" - kezdte Marcos a United Reviewnak.

 

"Nagyon sajnálatos, ami Luke-kal történt, egy játékos soha nem akar a játékostársa sérülésének eredményeként a kezdõcsapatba kerülni, de az én esetemben most ez történt, és ezt követõen lehajtott fejjel, keményen dolgozva kell bizonyítanom ebben a szerepkörben."

 

 

Az edzõközpontban végzett kemény munkáról beszélve Rojo azt is elárulta, külön hangsúlyt fektet a beadások gyakorlására, és reményei szerint a szezon elõrehaladtával fejlõdni tud ebben.

 

"Igen, foglalkozok vele, mert korábban többnyire középhátvédet játszottam" - tette hozzá.

 

"Amikor eljött az idõ, hogy más poszton, a védelem baloldalán kerültem bevetésre, dolgoznom kellett rajta, klub és válogatott szinten is. Ez olyan dolog, amelyet folyamatosan gyakorlok az edzéseken, úgyhogy fejlõdhetek benne. Jól beadni a labdát, a védõsör mögé kerülni, és segíteni a helyzetet befejezni, mind olyan kulcsfontosságú dolgok, amelyek elengedhetetlenek a posztomon."

 

"Kétséget kizáróan még sok van elõttem, ami a tapasztalatszerzést illeti. De minden mérkõzésen megpróbálok ugyanúgy játszani, és a tõlem telhetõ legjobb teljesítményt nyújtani, bárki is legyen az ellenfél. A menedzser elmondása szerint még sokkal több van bennem játékosként, õ pedig olyasvalaki, aki nagy tudással rendelkezik a játékkal kapcsolatban. Minden amit tehetek, az az, hogy mindennap keményen edzek, fejlõdök és egyre többet tanulok."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!