Beharangozó: Manchester United - West Bromwich Albion

A válogatott szünet elõtt még egy bajnoki vár a Vörös Ördögökre.


A Bajnokok Ligájában elért gyõzelem lökést adhat a játékosoknak a ma délutáni mérkõzéshez, melyen az a WBa látogat az Old Traffordra, melyben egyre több, korábbi manchesteri játékos szerepel - hiszen Darren Fletcher után Jonny Evans és Anders Lindegaard is a birminghami csapathoz igazolt.

 

Nem igazán fájhat Louis van Gaal feje a sérültek listájának olvasásakor, hiszen most sem túl hosszú a névsor. Amiatt azonban már inkább fájhat, vajon sikerül-e kiengesztelni a szurkolókat és több gólt szerezni egy találkozón. A WBa ebben partner is lehetett volna a szezon elején, amikor nagyon gyengén teljesített a gárda, ám összeszedte magát és már a Chelsea-t is megelõzi - bár ez jelen pillanatban nem jelent túl nagy fegyvertényt. Ráadásul ha a tabellát is megnézzük, akkor a rúgott gólokat tekintve arra gondolhatunk, hogy ezen a meccsen sem esik majd sok gól. Ugyanis a United az elsõ hét helyezett közül a leghátul kullog ebben a mutatóban, míg a West Bromnál csak a Stoke szerzett kevesebb találatot. 

 

Várhatóan az Albion nem akar kinyílni, és tíz emberrel próbálja lezárni saját tizenhatosa környéki területeket, ez a játék pedig nem igazán fekszik a Manchester Unitednek. Egy gyors manchesteri gól könnyebbé tenné a hazai játékosok dolgát, és akkor még egy szép játékkal tûzdelt találkozót is láthatunk, de erre kicsi az esély, hiszen az eddig lõtt gólok közül csupán egyet szerzett az elsõ 15 percben a manchesteri együttes.

 

 

Akik hiányozhatnak:

 

United: Shaw(lábtörés), Darmian(eltiltás), Valencia(boka)

 

West Brom: Foster(térd), Brunt(láb - talán bevethetõ)

 

 

Érdekességek:

 

Jól megy mostanában az Albionnak a Manchester ellen, hiszen a két csapat legutóbbi öt bajnoki összecsapásából csak egyet veszített el a birminghami legénység.

 

Idegenben sem rossz a WBA, legutóbbi kilenc bajnoki útjuk alatt csupán kétszer kapituláltak, ötször pedig három ponttal távoztak az ellenfelek otthonából.

 

Ám a United ebben a bajnoki szezonban még nem kapott ki hazai pályán, ráadásul már hét bajnokin nem kapott gólt a csapat, ami a legjobb ilyen mutató a Premier League-ben. 

 

Elkeserítõ lehet a szurkolóknak az, hogy a Manchester United ebben a szezonban csak 110 alkalommal lõtt kapura, ami az utolsó elõtti helyet jelenti ebben a rangsorban. Az utolsó épp a West Brom a maga 109 próbálkozásával.

 

Idegenben is jó a birminghami védelem, hiszen az eddig lejátszott öt utazásuk alatt csak a Crystal Palace volt képes betalálni a WBA kapujába.

 

A United nem szerzett gólt a legutóbbi két bajnokija alatt. Ha most sem sikerül ez a csapatnak, úgy egy 2007 augusztusi rekordot állít be, legutoljára akkor volt gólképtelen a gárda három egymást követõ PL-meccsen.

 

Ha ma is nyerne a West Brom, azzal megismételné azt az eredményt, melyet legutóbb 1959-ben ért el. Abban az évben ugyanis harmadik egymást követõ évben gyõzte le bajnokin a Unitedet annak otthonában.

 

 

Egymás elleni mérleg:

 

Örökmérleg: 126 meccsen, 53 United gyõzelem, 42 WBA siker, 31 pontosztozkodás, 227-194-es gólarány a United javára.

 

Premier League mérleg: 18 meccs, 12 United siker, 4 döntetlen, 2 WBA gyõzelem, 43-17-es gólarány a manchesteriek javára.

 


Legutóbbi öt bajnoki ebben a felállásban:

 

2010-11 United-WBA 2-2
2011-12 United-WBA 2-0
2012-13 United-WBA 2-0
2013-14 United-WBA 1-2
2014-15 United-WBA 0-1

 


A két csapat formája a legutóbb lejátszott öt PL-meccs alapján:

 

United: GY V GY D D

 

West Brom: V V GY GY V

 


A két csapat legeredményesebb játékosai az idei szezonban: 

 

United: Rooney 7 gól(2 PL), Martial 5 gól(3 PL), Mata 4 gól(3 PL), Depay 4 gól(1 PL), Herrera 3 gól(2 PL)

 

West Brom: Rondón 3 gól(3 PL), Berahino 3 gól(3 PL), Morrison 2 gól(2 PL)

 

 

Premier League, 12. forduló
Manchester United(4.) - West Bromwich Albion(12.)
Old Trafford, 2015.11.07. 16:00

 

Játékvezetõ: Mike Dean

 

 

Lehetséges kezdõcsapatok:

 

United: De Gea - Young, Smalling, Jones, Rojo - Schneiderlin, Schweinsteiger - Mata, Rooney, Depay - Martial

 

West Brom: Myhill - Dawson, McAuley, Evans, Brunt - McManaman, Fletcher, Yacob, McClean - Rondón, Berahino


 

ManUtdFanatucs.hu tipp: 2-0


A találkozót a FanaticsTV-n és a Digisport 1-en ÉLÕben nézhetitek!

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!