Manchester United 2-0 West Bromwich Albion

Jesse Lingard és Juan Mata vezérletével a Manchester United biztosan hozta a West Brom elleni bajnokiját.


Louis van Gaal akárcsak a CSZKA Moszkva ellen, úgy ma is Jesse Lingardot tette a bal oldalra, míg Memphis Depay csak a kispadon kapott helyet.

 

Ahogy az várható volt, a West Brom visszaállt tizenhatosa elé és kontrákra épített már az elsõ perctõl kezdve, a Vörös Ördögök így eszméletlen arányú labdabirtoklást tudhattak magukénak. Az elsõ 13 percben csupán 14%-ban volt a labda az Albionnál, ám a labdabirtokás mellé nem társultak komoly lehetõségek.

 

Bár a hazaiak sokat mozogtak, a vendégek nagyon jól zárták a területeket. Az elsõ 10 perc helyzetek nélkül ment el, majd a 12. percben Wayne Rooney került lövõhelyzethez, próbálkozása azonban a lelátó 20. sorában landolt.

 

Nem sokkal késõbb Bastian Schweinsteiger lõtte fel a tizenhatosra a játékszert, Rooney nagyszerûen továbbított Juan Matához, aki a jobb összekötõ helyérõl a hosszú alsót célozta meg, de fél métert tévedett.

 

Eltelt a mérkõzés elsõ 20 perce és Tony Pulis csapata alig tudta átlépni a felezõvonalat, még a labdaszerzéseik utáni kontratámadásai is hamar elhaltak.

 

A 29. percben Mata kapott kiváló keresztlabdát, befelé indult el, majd látta, hogy Lingard érkezik a hosszún. Át is ívelt a fiatal szélsõ felé, de Dawson az utolsó pillanatban fejjel tisztázni tudott.

 

Két perc múlva Mata hozta helyzetbe Rooney-t, aki lassan reagált és mire lõtt, a védelem utolérte és blokkolni tudta.

 

A 36. percig kellett várni az elsõ olyan helyzetre, ami után David de Geának kissé megemelkedhetett a pulzusa. Ez is egy szöglet után alakult ki, Evans fejelt vissza a hosszúról, a kapu elõtti kavarodás végén a spanyol kapus kiöklözött, a védelem pedig felszabadított.

 

Négy perc volt hátra a félidõbõl, mikor Dawson csúnyán eladta a labdát, Martial indította Lingardot, aki kapu felé iramodott és lõtt, Evans azonban óriásit mentett lábbal.

 

A 44. percben Martial nagyszerûen fordult le emberérõl, 15 méterrõl lõtt, Myhill nagyot hárított.

 

Két perc ráadás jött, minek végén szabadrúgáshoz jutott a WBA, Brunt lõtt, a sorfalról szögletre pattant és mivel a pontrúgást elvégzõ játékos lassan készült a szögletre, Mike Dean lefújta a játékrészt.

 

A szünet után mindkét csapat ugyanabban a felállásban futott ki a gyepre és a játék képe sem változott sokat. A United tartotta a labdát, az Albion pedig védekezett.

 

Ám szerencsére az eredmény hamar változott, hét perc sem telt el a második félidõbõl, mikor

 

Martial balról beadott, Brunt röviden tisztázott, Lingard 18 méternél állt, levette a labdát, majd a bal alsóba tekert. Gyönyörû találat volt ez, Lingard elsõ felnõtt gólja a Manchester Unitedben, 1-0!

 

 

A gól sem nagyon húzta ki az Albiont saját kapuja elõterébõl, így a meccs szinte ugyanabban a mederben folydogált tovább, mint az addigi 52 percben. 

 

Mindkét menedzser cseréket hajtott végre és az utolsó 15 percre Pulis kicsit támadóbbá tette együttesét, hiszen a szenvedõ Rondon helyett két friss csatárt tett be elõre. A csereként beálló Berahino hamar helyzetbe is került, Dawson beadását fejelte meg, de nem talált kaput.

 

Az utolsó 10 percben a hazaiak visszaléptek és próbálták kihúzni 1-0-val a meccset, de nem sikerült nekik. Hiszen a csereként beálló Ander Herrera szöktette Martialt, aki a tizenhatoson belül megtolta a labdát, McAuley elkaszálta, Dean pedig azonnal a büntetõpontra mutatott, valamint a piros lapot is felmutatta a védõnek.

 

A tizenegyest Mata végezte el, nem hibázott, biztosan lõtte a kapu közepébe, ezzel beállítva a 2-0-s végeredményt.

 

Louis van Gaal csapata megérdemelten nyert egy védekezésre beállított West Brom ellen. A korábbi manchesteriek, Jonny Evans és Darren Fletcher kiemekedtek a vendégek közül, mindketten jól teljesítettek.

 

 

 

Premier League, 12. forduló
Manchester United 2-0 West Bromwich Albion
Old Trafford, 75410 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

United: De Gea - Young(Jones 62.), Smalling, Blind, Rojo(Borthwick-Jackson 75.) - Carrick, Schweinsteiger - Lingard, Mata, Martial - Rooney(Herrera 82.)
Nem használt cserék: Romero, Schneiderlin,  Pereira, Memphis

 

WBA: Myhill - Dawson, McAuley, Evans, Brunt(McManaman 85.) - Morrison(Berahino 72.), Fletcher, Yacob, McClean, Sessegnon - Rondon(Lambert 72.)
Nem használt cserék: Lindegaard; Olsson, Chester, Gardner

 

Gólszerzõ: Lingard 52', Mata 91' (11-es)

 

Sárga lap: Rojo illetve Dawson, Rondon

 

Kiállítva: McAuley

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!