Pique még mindig felnéz egykori csapattársaira

A Barcelona középhátvédje és a világbajnok spanyol válogatott tagja, Gerard Pique beszélt arról, hogy elõzõ klubjánál, a Manchester Unitednél eltöltött idõszak alatt rengeteget fejlõdött Rio Ferdinandnak és Nemanja Vidicnek köszönhetõen.


A katalán játékos a Barcelonától csatlakozott a Manchester United keretéhez, de fiatal kora miatt nem volt esélye az elsõ csapat közelébe kerülni az Old Traffordon, így 2008-ban távozott és visszatért a spanyol óriáshoz.


„Alig 17 éves voltam, amikor csatlakoztam a Manchester Unitedhez. Nagyon sokat fejlõdtem ott, mert együtt edzhettem olyan játékosokkal, mint Wayne Rooney vagy Rio Ferdinand” – mondta a Fifa.com-nak.


„Túlságosan fiatal voltam, és a világ 2 legjobb középhátvédje volt elõttem, Rio Ferdinand és Nemanja Vidic. Ennek ellenére nagyszerû tapasztalat volt, még mindig jó viszonyt ápolok a menedzserrel és a játékosokkal, nagyon hasznos idõszaka volt ez az életemnek.”

 


Pique beismerte továbbá, hogy még mindig felnéz Vidicre és Ferdinandra, valamint elárulta, hogy gyermekkori példaképe a Real Madrid legendája, Fernando Hierro volt.


„Emlékszem, hogy mennyit néztem a Madrid meccseit Fernando Hierro miatt, és csodáltam õt annak ellenére is, hogy az õsi riválisunknál játszott.”


„Jelenleg számos játékosra felnézek, például Vidicre és Ferdinandra, de Carles Puyolra is, aki egy remek barát és nagyszerû példakép.”


Amikor a jövõjérõl kérdezték, a 23 éves játékos elmondta, szeretne a katalán óriástól visszavonulni.


„Ez az otthonom, mindig errõl álmodtam, hogy itt játsszak.”


„Ez az egyik legjobb, ha nem a legjobb csapat a világon, fantasztikus képességû csapattársaim vannak, nem tervezem, hogy valaha is elhagyom a klubot.”

 

goal.com


goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!