Sir Alex: Soha nem adjuk fel

Ferguson csapata erejét, hitét dícsérte.


Sir Alex Ferguson elégedett volt a játékosai által adott válaszra, melyet az elsõ félidei pocsék teljesítményükre adtak a Bloomfield Roadon és azt mondta, a második játékrészben mutatott teljesítmény a United történelmét és hagyományait idézték fel, miszerint soha nem adják fel.

A Fõnök érthetõen sértõdött volt játékosai elsõ 45 percben mutatott produkciójára. Ám a szünetben beszélt játékosaival, majd korán kiküldte õket a pályára, hogy tegyék a dolgukat.

 


"Azt kell mondjam, ez a klub történelmébõl adódott" - kezdte Ferguson. "Mi egyszerûen soha nem adjuk fel. Az elsõ félidõben rohamoztak minket. Szörnyû elsõ félidõnk volt, meg kell mondanom. Nem csináltunk semmit, amit meg kellett volna tennünk. De tudtam, a játéknak nincs vége."

"Változtattunk a félidõben és Ryan Giggs óriási különbséget jelentett. Kezdtünk áthatolni rajtuk, kezdtük a saját játékunkat játszani és végül magunknak tudhattuk a gyõzelmet. Jól tudhatod, hasonló helyzetekben mindig csináltunk valamit. Szükségem volt valamire, mert az elsõ félidõben nem igazán voltunk jók. De mentünk elõre, próbáltuk a saját futballunkat játszani, próbáltunk átmenni rajtuk és ennek végül gyõzelem lett a vége."

"A véghajrában lesznek még hasonló meccsek, mint a mostani volt. Néha talán nem sikerül majd visszajönnünk ,de mindig meg fogjuk próbálni."

"A második félidõben természetesen már jól játszottunk. Nem tudom az elsõ félidei teljesítményünk okait. Talán kissé túl magabiztosak voltunk. A hatalmas munkánk csupán a második félidõre volt jellemzõ. Fel kellett állnunk és mivel megtettük, jó csapat voltunk."

Ryan Giggs és Javier Hernandez cseréi abszolút létfontosságúak voltak a gyõzelem elérését illetõen. Hernandez szerezte a második gólt, mely elõtt pont a walesitõl kapott egy szenzációs elõkészítést.

"Chicharito ütemérzéke és idõzítése a kiugrásokhoz fantasztikus. A Blackpool kispad és a szurkolóik is lest kiáltottak, de láthatják, nem volt les. Rendkívül jó ebben. Rúghatott volna négy gólt is, valóban. Volt még két fejese és egyszer egy-egyben mehetett a kapusra. Csodálatos ösztöne van ahhoz, hogyan fusson be területekre. Õ volt a másik, aki nagyot tett a csapatunkhoz."

De Berbatov - immár 20 gólos szezonban - volt az, aki megszerezte a gyõzelmet. "Nagy szezonja van. Nagyon nagy tehetség, nagy nyugalommal volt a harmadik gól elõtt. Kiabáltam, hogy középen ott van üresen Chicharito, de nem tette le, bízott magában és meg is csinálta, amit elképzelt."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!