Van der Sar visszavonul

A holland több idõt szeretne családjával tölteni.


Edwin Van der Sar megerõsítette, a szezon végén befejezi labdarúgó pályafutását, mert szeretne a családjával több idõt együtt lenni.

Hónapok óta felmerült már a visszavonulásának lehetõsége és most a holland ezt beismerte, a szezon végeztével visszavonul.

A United menedzser, Sir Alex Ferguson is elismerte korábban, hogy a szezon végén várhatóan a 40 éves holland hálóõr kilép a futball világából.

 


Edwin szeretne a családjával több idõt tölteni, fõleg miután felesége, Annemarie tavaly súlyos betegségen esett át.

"Nem igazán tudok konkrét idõpontot mondani, mikor határoztam ezt el" - kezdte Van der Sar a Sport-promotion.nl honlapnak adott interjújában.

"Mondjuk úgy, Annemarie agyvérzése óta már a fejemben keringett a gondolat a közelgõ visszavonulásról."

"Õ nagyot küzdött és felépült, majd úgy döntöttünk egy évet még Angliában maradunk, így a Unitednél is maradhattam még."

"A szezon folyamán aztán egyre inkább erõsödött bennem a gondolat, hogy visszavonuljak. Ne kérdezd miért és hogyan történt ez, csak hirtelen jött és ez elég volt a döntéshez."

"Eljött annak az ideje, hogy sokkal nagyobb figyelmet fordítsak a családomra. Annak ellenére, hogy soha senki nem panaszkodott a családban és mindenki rám koncentrált, szerencsére sok idõt tölthettünk együtt, de úgy érzem, még ennél is többet kell együtt lennünk."

Az egykori holland válogatott kapus tudja, döntésében nem játszott szerepet a kora, mert úgy érzi, 40 évesen is alkalmas a játékra.

"Nem, a korom nem játszott ebben szerepet. 40 éves vagyok, de úgy érzem, még illek a képbe."

 



Van der Sarról röviden:

1970: október 29-én látta meg a napvilágot a holland Voorhoutban.

1990: felkerült az Ajax utánpótlás csapatától az elsõ csapathoz és ebben az évben debütált is.

1992: az Ajax csapatával UEFA kupát nyert.

1994: elsõ holland bajnoki aranyát ünnepelte az Ajax színeiben.

1995: kulcsszerepe volt az Ajax Bajnokok Ligája gyõzelmében. A döntõben az AC Milan felett diadalmaskodtak. Holland bajnok és szuper kupa gyõztes is lett, az UEFA az év kapusának választotta.

1996: ismét bajnok lett az Ajax-szal, zsinórban harmadik éve, de a Bajnokok Ligája koronát elvesztették a Juventusszal szemben. Az angliai Európa Bajnokságon csúfos, 4-1-es vereséget szevedett a holland válogatott tagjaként Terry Venables angoljai ellen a Wembleyben.

1998: újabb holland bajnoki cím, ráadásul 11-esbõl gólt is szerzett ebben az évben. Hollandiát a VB elõdöntõig segítette, ahol Brazíliától kaptak ki.

1999: az Ajax a calódást keltõ hatodik helyen végzett, Edwint a Juventus megszerezte, így õ lett a zebrák elsõ nem olasz hálóõre.

2000: 32 mérkõzésen szerepelt a Juve színeiben, de az utolsó mérkõzésen kikaptak a Laziotól és ez a bajnoki címükbe került. A Euro 2000-en Hollandiával az elõdöntõig jutott, ahol Olaszország állította meg õket.

2001: második helyen végzett a bajnokságban csapatával. Július 31-én négy éves szerzõdést ír alá a Premier League újonc Fulhammel.

2005: január 25-én kiterjeszti egy évvel szerzõdését 2006 nyaráig. Június 5-én a Manchester Unitednek sikerül megszereznie a holland kapust. Az átigazolási díj nem nyilvános, de egyes információk szerint 7 millió font körüli összegrõl volt szó.

2007: a Uniteddel angol bajnok lett, de Drogba góljának következtében az FA kupát nem sikerült megszerezniük. A Community Shield büntetõpárbajában mindhárom Chelsea 11-est hárítja.

2008: újabb bajnoki cím, valamint Bajnokok Ligája gyõzelem Moszkvában a Chelsea felett. Nicolas Anelka büntetõjét hárítva a United ismét Európa tetejére került.

2009: Kapott gól nélküli rekordot állít be, 1311 percen át nem találtak az ellenfelek a kapujába, ezzel új Premier League csúcsot állított fel. Bajnoki cím ismét, ám a BL döntõjében kikapnak a Barcelonával szemben. Edwin az UEFA év kapusa díját elnyerte, immár másodszor.

2011: január 27-én bejelentette szezon végi visszavonulását.
 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!