Bournemouth 2-1 Manchester United

Lélektelen játékkal mi más is lehet az eredmény - a United vereséget szenvedett az újonc otthonában.


Meglátszott a sok sérült Louis van Gaal kezdõcsapatán, melyben így helyet kapott Varela, McNair és Borthwick-Jackson is.

 

Soha nem játszott így együtt a hátsó négyes, mely már a találkozó elején nézhette, hogyan kerül hátrányba a csapat. Szöglethez jutottak a hazaiak, amit Stanislas végzett el, De Gea kicsit benézte a labdát, amit a nagy szél is megsegíthetett, így a sarokrúgás vége gól lett, a labda ugyanis a kapuban landolt.

 

Három perc sem kellett ahhoz, hogy a United óriási egyenlítési lehetõséget hozzon össze. Egy baloldali szabadrúgás után Depay tekert kapu elé, a játékszer Fellaini elé került, a belga lõtt, Boruc azonban elképesztõen nagyot hárított, a kapusról kipattanót McNair fejelte kapura, de Boruc megint védett.

 

Szerencsére a korán bekapott gól nem nagyon fogta meg a vendégeket, akik folyamatosan az ellenfél térfelén járatták a labdát és ha elvesztették azt, hamar visszaszerezték.

 

Az elsõ 15 perc után a gólszerzõ csúnyán elszámolta magát és Martialt indította, a csatár azonban nem talált kaput.

 

A 22. percben hatalmas esély adódott a Bournemouth elõtt, Stanislas ugrott ki két védõ között, kapura tört, már csak De Gea eszén kellett túljárnia, de nem sikerült, a kapus ugyanis nagyszerûen kivetõdött és megszerezte a játékszert.

 

A 24. percben kifizetõdött a United fölénye. Carrick kapott labdát, majd csodásan ívelt Depay elé, a holland lõtt, Boruc védeni tudott, a kipattanóra azonban Fellaini csapott le, aki csetlett-botlott, de végül csak bekotorta a labdát a hálóba, 1-1!

 

 

Az egyenlítés után sem változott a játék képe, a Unitednél volt többet a labda, míg a hazaiak próbáltak gyors támadásokkal eljutni az ellenfél kapujáig.

 

Néha sikerült is nekik, ám akkor De Gea a helyén volt, így sem Stanislas, sem Ritchie lövése nem jutott túl rajta.

 

Rossz hír a manchesteri szurkolóknak, hogy a 31. percben térdsérülés miatt Lingardot le kellett cserélni, így még tovább dagadt a sérültek listája.

 

Fordulás után jött a káosz. A hazaiak ismét hamar vezetéshez jutottak King révén - Blind hathatós közremûködésének köszönhetõen - ami után az újonc elhitte, hogy a Chelsea után a Vörös Ördögöket is legyõzhetik.

 

A United csapatában egyedül Fellaini próbálkozott, de lövéseit mindig blokkolták. Az utolsó 15 percre nagyot húzott Van Gaal, csapata legveszélyesebb játékosa helyett felküldte a pályára a szezonban eddig 10-15 percet játszó Nick Powellt, akit felküldött csatárnak, Depay-t mögé tette, Pereira kikerült bal szélre, míg Martial jobb szélen játszott tovább.

 

Ez a húzás olyan "jól" sikerült, hogy az addig valamit is mutató Martial és Depay teljesen eltûntek, Powell súlytalan volt, mint ahogy Pereira is - aki egész mérkõzésen hozott egy kimagaslóan semmit.

 

A szezon egyik legfelháborítóbb produkcióját tette le a klub a szurkolói elé. Elfogadhatatlan ez a Manchester Unitedtõl.

 

 

Premier League, 16. forduló
Bournemouth 2-1 Manchester United
Dean Court, 11334 nézõ

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Bournemouth: Boruc - Smith, Francis, Cook, Daniels - Surman - Ritchie, Arter(O'Kane 86.), Gosling, Stanislas - King(Murray 65.)
Nem használt cserék: Pugh, Rantie, Kermorgant, Federici, Distin

 

United: De Gea - Varela, McNair(Jones 91.), Blind, Borthwick-Jackson - Carrick, Fellaini(Powell 74.) - Lingard(Pereira 31.), Mata, Memphis - Martial
Nem használt cserék: Romero, Tuanzebe, Young, Schneiderlin

 

Gólszerzõ: Stanislas 2', King 54' illetve Fellaini 24'

 

Sárga lap: Arter, Boruc illetve Pereira

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!