Kapus igazolását tervezi a United

A nyári átigazolási szezonban kapuskeresésbe fog majd a Manchester United, hogy megoldják a visszavonuló Edwin van der Sar pótlását.


A veterán holland portás csütörtökön jelentette be, hogy az idei szezon végeztével felhagy aktív játékospályafutásával, és szögre akasztja kapuskesztyûit.

 

Bár már régóta lehetett sejteni, hogy Edwin van der Sar véget vet sikerekkel teli karrierének, hiszen maga Sir Alex Ferguson is arról beszélt, hogy valószínûleg ez lesz a kapus utolsó szezonja az Old Traffordon, mégis elég nagy probléma elé néz majd a skót menedzser, ha megakarja találni a válogatottsági rekorder, és kétszeres BL-gyõztes utódját.

 

Az utódjelöltekbõl házon belül sincs hiány természetesen, hiszen az örök másodiknak tûnõ Tomasz Kuszczak, és a téli új igazolás, Anders Lindegaard is biztosan izgatottan várja az új lehetõséget, hogy karrieük új lendületet vegyen, ám egyelõre nagyon úgy tûnik, hogy a Manchester Unitednél nem bennük látják a jövõ csapatának 1-esét.

 

A Vörös Ördögök kapusedzõje, Eric Steele most felfedte, jelenleg három játékos van a szûkebb látókörükben, akikrõl úgy vélik, képesek lehetnek a van der Sar visszavonulásával keletkezõ ûr betöltésére, és a csapat méltán híres védelmének irányítására.

 

 

"Megoldhatjuk házon belül is a pótlást, de számba vettük a legjobb lehetõségeket, és van két-három olyan név, akik megfelelõek lennének erre a feladatra" - mondta.

 

A három leggyakrabban említett név Edwin van der Sar honfitársa, az Ajaxos Maarten Stekelenburg, a német válogatott Manuel Neuer, az Atletico Madrid ifjú reménysége David de Gea.

 

Persze rajtuk kívül is szóba hozták a klubot néhány játékossal, amellyel kapcsolatban meg kell jegyezni, hogy néha eléggé vad variációk is napvilágot láttak, mint például a Liverpool kapusa, Pepe Reine leigazolása, de Gianluigi Buffont is gyakran emlegetik.

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!