Stoke City 2-0 Manchester United

A Manchester United immár hét meccs óta képtelen nyerni, a Stoke City is elporolta LvG gárdáját.


Louis van Gaal meglepõt húzott és a padra tette Wayne Rooney-t, bár valószínûleg azért, mert két nap múlva a Chelsea látogat az Old Traffordra.

 

Bekerült a kezdõbe Ander Herrera és Marouane Fellaini is, azonban a posztjuk kissé érthetetlennek tûnt.

 

Nem is indult jól a találkozó a Vörös Ördögök számára, az elsõ percekben nem is nagyon találkoztak a labdával, a Stoke remekül járatta azt, ám komolyabb helyzetig nem jutott el a hazai gárda.

 

A 8. percben Herrera próbálkozott 22 méterrõl, Butland védeni tudott. Két perccel késõbb a másik kapu kerülhetett volna veszélybe, de Arnautovic szabadrúgása nem talált kaput.

 

Az elsõ negyedóra után egyre merészebbé váltak a hazaiak, elõbb Krkic lõtt, amit a védelem blokkolni tudott, majd Depay hatalmas bakija - 16-oson kívülrõl csukafejessel akarta hazaadni a labdát szembeszélben - után Johnson tálalt Krkic elé, aki 7 méterrõl nem hibázott, 1-0.

 

A lõtt gól még bátrabbá tette a piros-fehéreket, és hét perccel késõbb már kettõvel vezettek.

 

Egy buta kezezés - Young volt - után 17 méterrõl lõhetett szabadot Mark Hughes csapata, Krkic próbálkozása a sorfalról lepattant, Arnautovic összeszedte a labdát, majd 20 méterrõl kegyetlenül bevágta a kapu jobb felébe, 2-0!

 

 

Fél óra után majdnem 3-0 lett az eredmény, de Young elképesztõt mentett Arnautovic mellett. 

 

Percekkel késõbb Daley Blind - aki ezúttal sem fogott ki jó napot - ragadt be lescsapdánál, Arnautovic így ki tudott lépni Young és Phil Jones között, az osztrák csak a kapussal maradt szemben, de kicsit elkapkodta helyzetét, lövése elkerülte a kaput.

 

A vendégek csak szögleteket tudtak felmutatni, ám ezekbõl sem okoztak kellemetlenséget Butland számára, a játékuk kiábrándító volt, a taktika teljesen értelmetlennek hatott.

 

Van Gaal a második játékrészre behozta Rooney-t, aki a rendkívül borzalmas napot kifogó Depay-t váltotta.

 

A United feljebb tolta csapatát, míg a Stoke próbált a kontrákra játszani. A Vörös Ördögök sokkal többször jutottak az ellenfél tizenhatosa elé és a labdabirtoklásuk is nagyot javult, ám komoly helyzetig egészen a 64. percig kellett várni. Ekkor Rooney jobbról centerezett, Fellaini 8 méterrõl lõtt, Butland azonban leért még és nagyot hárított.

 

Négy percccel késõbb Afellay-t nem tudta szerelni a manchesteri védelem, a holland remek labdát adott Arnautovic-nak, aki rosszul vette át, így a hátsó emberek fel tudtak szabadítani. Ez a helyzet is jól mutatta, hogy bizony a United védelme nem is olyan jó, mint ahogy azt a számok mutatják.

 

Alig volt már hátra 15 perc, mikor Arnautovic nagyszerû átadást kapott, de Young megint a helyén volt és ismét nagyot szerelt.

 

Van Gaal próbált változtatni, a gyengén játszó - mondjuk ki nem - Herrera helyett Andreas Pereira folytathatta a találkozót. A fiatal srác hamar be is sárgult, legalább ezzel észrevétette magát.

 

A változtatás kb. egy Martial-lövésre  és egy Mata próbálkozásra volt elég, ám mindkettõt szögletre tudta tolni Butland.

 

Sajnos a mostani Manchester Unitednek egy Stoke City is hihetetlen nehéz feladatot jelent. Mark Hughes csapata - mely pár éve még favágó csapatnak számított - könnyedén lefocizta a Vörös Ördögöket. Kreatívabban, gyorsabban, taktikusabban játszottak, megérdemelten nyertek az egyre mélyebbre süllyedõ United ellen. 

 


Premier League, 18.forduló
Stoke City 2-0 Manchester United
Britannia Stadium, 27426 nézõ

 

Vezette: Kevin Friend

 

Stoke: Butland - Johnson, Shawcross, Wollscheid, Pieters - Whelan(Van Ginkel 46.), Cameron(Adam 75.) - Shaqiri(Diouf 65.), Krkic, Afellay - Arnautovic
Nem használt cserék: Joselu, Wilson, Walters, Haugaard

 

United: De Gea - Young, Smalling, Jones, Blind - Carrick, Fellaini - Mata, Herrera(Pereira 82.), Depay(Rooney 46.) - Martial
Nem használt cserék: Romero, Borthwick-Jackson, McNair, Varela, Schneiderlin

 

Gólszerzõ: Krkic 19', Arnautovic 26'

 

Sárga lap: Krkic illetve Young, Pereira

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!