Manchester United 0-0 Chelsea

Bár fölényben játszott a United és nagy helyzeteket is kidolgozott, be kellett érnie egy döntetlennel.


Visszatért a kezdõcsapatba Morgan Schneiderlin, Bastian Schweinsteiger és Matteo Darmian is, ami jót tett a Manchester Unitednek. Középen sokkal stabilabbnak tûnt így a csapat, és ez az egész félidõ során érzõdött.

 

Jól is indult a meccs a Vörös Ördögök számára, Ashley Young bedobása után Wayne Rooney remekül gurított Juan Mata elé, aki 15 méterrõl elképesztõ erõvel lõtt, ám csak a felsõlécet találta el. Courtois-nak köze nem volt a lövéshez.

 

 

A hatalmas lehetõség után a túlsó kapu elõtt is nagy helyzet alakult ki. Daley Blind csetlett-botlott saját térfelének közepén, Hazard elvitte mellette a játékszert, próbált beadni, ám Young visszaért és mint azt a Stoke ellen kétszer is bemutatta, ezúttal is óriásit mentett.

 

Szöglethez jutottak a vendégek, Terry bólintott, David de Gea hihetetlen nagyot hárított.

 

Az elsõ 10 perc toronymagasan a Unitedé volt, labdabirtoklásban is fölényben volt és remekül mozogtak a játékosok elöl. Ismét közel járt a gólhoz Louis van Gaal csapata. Rooney ismét jól tálalt csapattárs elé, ezúttal Schneiderlint találta meg, aki azonnal lõtt, de centiket tévedett.

 

Hat perccel késõbb Anthony Martial tört be a tizenhatosra, remek cselek után a rövidet célozta meg, Courtois már verve volt, de a kapufa ezúttal is a Chelsea mellett állt.

 

Nem sokkal késõbb Martial megint zavarba hozta a védelmet, elesett, de Atkinson nem ítélt büntetõt, hozzá tesszük jogosan.

 

A félidõ felénél járt a találkozó, mikor Courtois rossz kirúgására Mata csapott le, próbálta megjátszani a középen érkezõ Rooney-t, de Terry nagyot mentett fejjel.

 

Az elsõ félóra végén Rooney próbálkozott 25-rõl, de Courtois kiszedte a jobb felsõbe tartó labdát.

 

Az utolsó 15 percre kicsit feljebb tudott jönni a Chelsea, de ez inkább a United visszaállása miatt történt. Egy-két szabadrúgásig eljutottak a londoniak, de ezekbõl képtelenek voltak veszélyeztetni.

 

Egy élvezetes, jó iramú elsõ félidõt láthattunk, mely során a Vörös Ördögök irányítottak és sokkal közelebb jártak a vezetõ gól megszerzéséhez.

 

A második játékrész elejét a vendégek kezdték veszélyesebben, Hazard indult el, Pedrónak adott csodás labdát, a spanyol tüzelt, De Gea nagyot mentett, a kipattanót Azpilicueta lõtte kapura, De Gea ismét a helyén volt.

 

A 49. percben Matic is próbálkozott, de lövése messze elkerülte a kaput.

 

Az elsõ öt perc dekoncentrált játéka után a hazaiak összeszedték magukat és kezdték ismét átvenni az irányítást. Az 56. percben óriási helyzetet puskázott el a United. Martial ismét áttört a védõkön, centerezett, Herrera nagyszerûen érkezett, de Courtois valami földöntúli módon, de hárítani tudott.

 

 

Egy ártatlan szituáció során Willian ért kézzel a labdába saját tizenhatosán belül, Atkinson azonban nem ítélt büntetõt. Volt egy jó kameraállás, ahol nagyon úgy tûnt, hogy a Chelsea játékosa bizony egyáltalán nem véletlenül ért kézzel a játékszerbe.

 

A 62. percben egy gyors kontra végén Pedro ugratta ki Matic-ot, aki már csak De Geával volt szemben, de a középpályás az égbe lõtt. Ez volt a Chelsea legnagyobb lehetõsége.

 

Egy perc múlva Rooney tálalt Mata elé, Azpilicueta belépett a spanyolnak, aki elesett, de Atkinson megint nem fújt büntetõt, pedig a védõ nem a labdát találta el.

 

Matic helyzete kicsit óvatosabbá tette a hazaiakat, akik így nem mentek elõre annyira, mint addig. Van Gaal próbált változtatni, de a cserék nem nagyon tudtak komoly hatást elérni a mérkõzésen.

 

Az összecsapás végén Rooney került a középpontba, elõbb Borthwick-Jackson kiváló beadását lõtte a Holdra 6 méterrõl - meccslabda volt - majd az utolsó percben örülhetett, hogy nem állította ki Atkinson, miután Oscart ocsmányul lerúgta.

 

Bár az utóbbi hetek alatt most játszott legjobban, legszervezettebben és talán leginkább támadó felfogásban Louis van Gaal csapata, sajnos ez is csak egy pontot hozott a konyhára, így már nyolc mérkõzés óta képtelen nyerni a csapat.

 

 

Premier League, 19.forduló
Manchester United 0-0 Chelsea
Old Trafford

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Young, Smalling, Blind(Jones 81.), Darmian(Borthwick-Jackson 69.) - Schweinsteiger, Schneiderlin - Mata(Memphis 76.), Herrera, Martial - Rooney
Nem használt cserék: Romero,  Carrick, Fellaini, Pereira

 

Chelsea: Courtois - Ivanovic, Zouma, Terry, Azpilicueta - Mikel, Matic - Willian(Ramires 69.), Oscar(Loftus-Cheek 92.), Pedro - Hazard
Nem használt cserék: Begovic, Baba Rahman, Djilobodji, Traore, Kenedy

 

Gólszerzõ: -

 

Sárga lap: Schneiderlin, Smalling, Rooney illetve Mikel, Hazard

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!