Van Gaal: Vissza az élre!

Louis van Gaal az MUTV-ben elmondta, elsõdleges célja az, hogy a Manchester Unitedet visszaterelje oda, ahová tartozik.


A menedzser elismerte, nem elégedett csapata formájával, de rámutatott, a Vörös Ördögök még továbbra is közel állnak az elsõhöz annak ellenére is, hogy minden sorozatot tekintve immár nyolc meccse nem tudtak nyerni. Beszélt arról, milyen nagy a harc a Premier League-ben idén és bízik abban, hogy ha játékosai ismét megtalálják góllövõ cipõjüket, minden jóra fordul majd.

 

"Nem olyan nagy már a klubok közötti különbség" - nyilatkozta Van Gaal a klub hivatalos tévéjének. "Láthatod ezt, játékosként pedig megtapasztalhatod. A Manchester United játékosai meg is tapasztalták ezt. Vissza kell térjünk jó formánkhoz és élességünkhöz, különös tekintettel a gólszerzésre, mert ez nagyon hiányzik ebben a szezonban. Nem lõttünk túl sok gólt, de többet kell."

 

"Nem lehetünk elégedettek, különösen a legutóbbi idõszakkal nem, mikor nem tudtunk nyerni sokszor. A bajnokság elsõ helyén álltunk, de egy hónap alatt sok minden változhat és ez meg is történt. De ha hátra tudsz esni, akkor elõre is tudsz lépni és most ez a célunk."

 

"Mindig vannak olyan pillanatok, amiket felidéznél és emlékeznél" - folytatta, mikor az elmúlt egy év kiemelkedõ mérkõzéseirõl és góljairól kérdezték. "De úgy hiszem, a jövõ sokkal fontosabb. Meg kell keressük a megoldásokat ahhoz, hogy a Manchester United visszakerüljön oda, ahová tartozik. Ez a célunk."

 

Az elsõ célkitûzés 2016-ban az, hogy a csapat legyõzze a Swansea City-t, mely Louis van Gaal irányítása alatt mindhárom párharc során nyerni tudott a Vörös Ördögök ellen. Bár a mai ellenfélnél december elején edzõváltás volt, a holland szakember mégis nehéz meccsre számít.

 

 

"Azt gondolom, hogy egy nagyon jó, szervezett gárdát alkotnak, köszönhetõen Monknak, és bár most új menedzserük van [Alan Curtis személyében megbízott menedzser ül a padon], õ is folytatja ezt a szervezettséget. Hozott pár más játékost és olyan labdarúgóik vannak, akik játszani akarják a focit. Ezt kedvelem. Ezért van az, hogy sokan kedvelik a Swansea csapatát - szeretik játszani a focit."

 

"A Swansea mindig nyitott gondolkodásmóddal érkezik, kevesen vannak már, akik az õ, 4-4-2-es rendszerükben játszanak. Tavaly mi is ebben játszottunk, de õk még most is. Támadófociról beszélünk, amit szeretek, mégis nehéz legyõzni õket. Megtapasztaltuk már ezt."

 

Monk elbocsátásáról Van Gaal így vélekedett: "A foci õrült világában élünk, amikor menedzsereket rúgnak ki, olyanokat is, akik elõzõ évben bajnokok lettek, vagy a legígéretesebb menedzserek voltak...most meg ki lettek rúgva. Ez kicsit õrült dolog, de minden klubnak megvan az oka a kirúgásra, így nem tudom ezt megítélni. De azt mutatja, nem normális világban élünk."

 

A januári átigazolási idõszak megnyitásával az õrület még tovább nõhet a pletykákkal, melyek a világ számos játékosával szóba hozzák a Vörös Ördögöket. A menedzser elmondta, a United mindig szívesen igazol új játékosokat, akik javíthatnak a csapaton, de figyelmeztette a szurkolókat, ne bízzanak minden mesében, melyek a klub átigazolásáról szólnak.

 

"Van egy tanácsom a szurkolók számára. Nem kell mindent elhinni, amit a médiában olvasni, mert nem mindig van az úgy. Olyan játékosokat kell vennünk, akik hozzátehetnek a csapatunkhoz és a játékunkhoz. Nem könnyû januárban vásárolni, úgyhogy ne higgyenek el mindent, amit olvasnak!"

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!