Edwin hiányozni fog

Sir Alex Ferguson elismerte, Edwin Van der Sar hiányozni fog pályán kívül és pályán belül is, miután május végén örökre leteszi a kesztyût.


Tegnapi napon jelentette be visszavonulását a holland hálóõr az MUTV-nek adott interjújában, így a szezon végén egy illusztris pályafutás zárul le.

Sir Alex nem tudja eléggé dícsérni azt az utat, amit a 40 éves Edwin megtett a klubnál töltött hat éve alatt és úgy véli, ez idõ alatt a klub történelmének igazi nagyjai közé került a holland.

"A professzionális hatása az, ami mindig eszembe fog jutni róla" - nyilatkozta Ferguson. "Nem csak a pályán mutatkoztak meg a képességei és az edzések során, hanem a személyisége az öltözõben is igazi példa a fiatalabb futballisták számára. Fantasztikus karrierrel rendelkezik és egy igazán különleges ember."

 


"Mindenki számára eljön az idõ (amikor befejezik pályafutásukat). A munkám egyik nagyon szomorú része ez, látni a játékosokat, ahogy a kor ellen nem tudnak mit tenni."

Mióta a Fulham csapatától az Old Traffordra érkezett Van der Sar, összehasonlításokat tapasztalhatott, melyben a korábbi United legendával, Peter Schmeichellel vetették össze. A vita, hogy ki a legjobb, továbbra is tart, Sir Alex sem tudja szétválasztani õket.

"Mindig összehasonlítják Petert és Edwint. Az én idõmben õk voltak a legkiválóbb kapusaink" - folytatta a skót menedzser.

"Edwin fantasztikus karriert tudhat magáénak, játszott négy európai kupadöntõben, három világbajnokságon, míg Peter, akit az idejében egyértelmûen a világ legjobb kapusának tartottak."

"Nagyon szerencsés vagyok, hogy két ilyen nagyszerû kapusom volt. Különbözõ egyéniségek, de mindketten nagy személyiségek."


 


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!