Berba új szerzõdés elõtt áll

Sir Alex Ferguson immár 30 gólos szezont sem zár ki a bolgár esetében és biztosította arról játékosát, hosszú távon számítanak rá a Unitednél.


Berbatov holnap tölti be 30. életévét, 2008-ban csatlakozott a Vörös Ördögökhöz 30.75 millió font ellenében, szerzõdésébõl azonban már csak 18 hónap van hátra.

Ferguson elégedett a bolgár teljesítményével és a Unitednél szeretnék játékosukat egy szerzõdés hosszabbítással megjutalmazni.

Az Old Traffordon általános szerzõdéspolitika, hogy a 30 évnél idõsebb játékosoknak nem kínálnak fel hosszú távú szerzõdést, ám Berbatov esetében szeretnének kivételt tenni, látva fittségét és eredményességét. Amikor Fergusont Dimitar maradásáról kérdezték, ezt válaszolta: "Igen. Szerzõdése van velünk. Nem tudom mennyi ideig marad még, de nem jelent gondot nekünk a hosszabbítás."

 


Sir Alex meggyõzõdése, Berbatov a harmincas éveiben is kimagaslót tud nyújtani, ahogy tette a korábbi United csatár, Teddy Sheringham is. Gondolatainak sebessége és kivitelezése lehetõvé teszi számára ezt.

Miután elérte a 20 gólt idén, Fergie reméli, versenyre kelhet a bolgár Wayne Rooneyval valamint Cristiano Ronaldoval és eléri idén a 30 gólos határt is.

Ronaldo 42 találatot ért el 2007-08-as szezonban, majd a következõn 31-szer volt eredményes. Rooney az elõzõ szezonban jutott 34 találatig és Ferguson azt mondta: "Húsz gólnál jár és még csak január vége van, könnyedén elérheti a harmincat is. A nagy különbség az eddigi szezonjaihoz képest, hogy rendkívüli önbizalommal játszik."

"Mindig ez a fontos a csatároknál. Amikor gólokat szereznek, soha nem gondolnak arra, mi lesz mikor leállnak ezzel. Amikor nem jön a gól, akkor pedig mindig arról álmodnak, hogy mikor jön a következõ találat. Amikor egy támadó olyan top formában van, mint most Berba, mindig remélem, hogy ez sokáig kitart. Nem feltétlenül kell olyan gyorsnak lenned, mint volt Gary Lineker vagy Ian Rush ahhoz, hogy top támadó légy! A legfontosabb az, mi történik a büntetõ területen belül. Néhány játékos annyira gyors fejben, hogy szinte semmi hely nem kell nekik. Dimitar ebben a legjobb."

express.co.uk 


express.co.uk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!