Park hétfõn jelenti be visszavonulását

A dél-koreai szövetségi kapitány, Cho Kwang-rae megerõsítette, hogy a Manchester United középpályása, Park Ji-sung visszavonult a válogatottságtól.


Korea az Ázsia Kupa bronzmérkõzésén 3-2 arányban gyõzte le Üzbegisztánt, de a százszoros válogatott Park ezen a mérkõzésen már nem szerepelt. A mérkõzés után Cho szövetségi kapitány bejelentette, hogy Park visszavonult a nemzeti csapattól a Tottenham Hotspur védõjével, Lee Young-pyoval egyetemben.


„Két játékosunk, Park Ji-sung és Lee Young-pyo a mai nappal visszavonultak a válogatottból” – kezdte Cho.


„Mindketten rendkívül sokat tettek a koreai futball virágzásáért. Jó lenne, ha mindkettõjüket a csapatban tudhatnám még egy darabig, de más játékosok is kiválóan teljesítenek.”

 


Park 100. válogatottságát a Japán elleni elõdöntõben jegyezte, ahol büntetõpárbajban maradtak alul a felkelõ nap országának fiaival szemben. A fáradhatatlan középpályásnak tehát ez volt karrierje utolsó meccse hazája színeiben, amelyben 2000-ben, Laosz ellen mutatkozott be.


Cho felfedte, hogy Park szeretett volna játszani Üzbegisztán ellen, de két olyan mérkõzésen voltak túl a koreaiak, amelyek a hosszabbításban dõltek el, így inkább a kapitány kihagyta Parkot, nehogy sérülést szenvedjen, amely hátráltatná a szereplését a Manchester United csapatában.


„Park szeretett volna játszani, kért is, hogy engedjem, de elõtte rövid idõn belül két hosszabbításos mérkõzésen is szerepelt, ezért a csapat orvosa azt tanácsolta nekem, hogy hagyjam ki a csapatból és elõzzem meg a sérülés lehetõségét. Ezért úgy döntöttem, nem kockáztatom a klubkarrierjét.”


Park a visszavonulásáról hivatalos bejelentést várhatóan a hétfõi sajtótájékoztatón tesz.


„Akkor teszek bejelentést, amikor visszatértünk Koreába. Lesz egy sajtótájékoztató, amin beszélni fogok errõl.”


„A jövõmet illetõen pedig elmondhatom, hogy szeretnék a klubomra koncentrálni, és segíteni õket minden trófea megnyerésében.”


Lee visszavonulásával, aki 127 alkalommal szerepelt a koreai válogatottban, Cha Du-ri marad az egyetlen játékos, aki még szerepelt a híres 2002-es VB elõdöntõs csapatban.
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!