Newcastle United 3-3 Manchester United

Izgalmas, élvezhetõ mérkõzésen játékvezetõi hibákkal tarkított gólzáport rendeztek a csapatok, de a három pontnak egyik sem örülhetett.


Jól kezdtek a hazaiak, az elsõ néhány percben a labda sem nagyon volt a manchesterieknél. De milyen a foci? Mégis a vendégek szereztek vezetést. Egy szöglet után Marouane Fellaini fejelt, Mbemba kézzel beleért a labdába, Mike Dean pedig büntetõt ítélt. Befújható, de nem egyszer történik ilyen mérkõzéseken, amikor a játékvezetõk nem ítélnek semmit. Ezúttal szólt a síp, a tizenegyest Wayne Rooney biztosan értékesítette, 0-1.

 

A gól megnyugtatta Louis van Gaal játékosait, akik egyre inkább átvették az irányítást. Ashley Young kiválóan ugratta ki Ander Herrerát, aki centerezett, de Coloccini nagyot mentett.

 

Jesse Lingard csodás passza után Rooney lépett ki és lõtt, de próbálkozása éppen elsuhant a hosszú kapufa mellett.

 

A másik kapu elõtt is adódott egy óriási lehetõség, Wijnaldum elé került a játékszer, de David de Gea elképesztõt hárított.

 

A 37. percben Matteo Darmian lõtt 24-rõl kapu fölé, de egy perc múlva Lingard sokkal pontosabb volt. Schneiderlin szerzett labdát, Herreához passzolt, a baszk Rooney-t indította, aki cselezett, majd lövés helyett a mögötte felfutó fiatal szélsõ elé tálalt, Lingard nem hibázott, megduplázta az elõnyt.

 

 

Nem sokáig örülhetett Van Gaal a kétgólos elõnynek, hiszen a 42. percben Wijnaldum szépített. A gólban nyakig benne volt a védelem, Chris Smalling nagyon lemaradt a gólszerzõrõl, míg az elõkészítõ Mitrovic Fellaini és Daley Blind között fejelte le a labdát.

 

A szünetig már nem változott az állás, a manchesteriek elõnnyel mehettek pihenni.

 

Fordulás után a Szarkák akarata érvényesült, sokkal támadóbb felfogásban játszottak, mint elõtte. Sissoko egy csellel elküldte Youngot és Smallingot is, de lövését De Gea nagyot védve hárította.

 

Tíz perc játék után lezárhatta volna a találkozót a Manchester. Anthony Martial tört be a tizenhatosra, Herrerához passzolt, aki lövés helyett Lingardot játszotta meg. Jesse 9 méterrõl azonban csúnyán kapu fölé tekert. 

 

Már ekkor is látszott, hogy Lingard elfáradt, nem sokkal késõbb jött is a cseréje.

 

A 65. percben jártunk, mikor egy szögletet követõen a kapu elõtt Smalling és Mitrovic rángatták egymást, Dean büntetõt ítélt a hazaiaknak. A 'sértett' állt oda, és biztosan értékesítette a tizit, 2-2. 0-2-rõl állt fel a Newcastle.

 

Sõt, Wijnaldum ismét betalált Darmian csúfos labdaeladását követõen, de lesen állt a támadó, így a gól érvénytelen volt. A meccs ezen idõszakában nagy káosz jellemezte a Vörös Ördögöket, míg a hazaiak sorra építették támadásaikat.

 

Már csak bõ 10 perc volt hátra, mikor Memphis iramodott meg, tologatta a labdát, majd lõtt, amit a védelem blokkolt, de a labda épp Rooney elé került, aki nem habozott, egybõl betekerte azt a jobb felsõbe. Ismét a Man Unitednél volt az elõny.

 

 

A 84. percben újabb meccslabdát hibáztak el a vendégek, Memphis kiváló beadását Fellaini fejelte meg, de Elliotban elakadt a labda. Hatalmas helyzet volt.

 

Már úgy tûnt, sikerül három pontot szerezni, a Newcastle a meccs végén már csak beadásokkal próbálkozott, amiket jól semlegesített a United védelme. Egészen a 90. percig, amikor Smalling röviden tisztázott, érkezett Dummett, lövése pedig a jobb felsõben kötött ki, miután Smallingon megpattant a játékszer. Ez nem Chris meccse volt.

 

Az utóbbi idõk egyik legjobb United meccsét láthattuk, de sajnos ez nem párosult gyõzelemmel, fontos pontokat bukott a csapat.

 


Premier League, 21. forduló
Newcastle United 3-3 Manchester United
St.James' Park, 49673 nézõ

 

 

Vezette: Mike Dean

 

Newcastle: Elliot, Janmaat, Mbemba, Coloccini, Dummett, Sissoko, Tiote(Toney 85.), Colback(Gouffran 81.), Wijnaldum, Perez(De Jong 90.), Mitrovic
Nem használt cserék: Darlow, Sterry, Lascelles, Marveaux,

 

United: De Gea, Young, Smalling, Blind, Darmian, Schneiderlin, Fellaini, Lingard(Memphis 64.), Herrera(Mata 75.), Martial, Rooney
Nem használt cserék: Romero, Borthwick-Jackson, McNair, Weir, Pereira

 

Gólszerzõ: Wijnaldum 42', Mitrovic 67' (11-es), Dummett 90' illetve Rooney 9' (11-es), Lingard 38', Rooney 79'

 

Sárga lap: Tiote illetve Fellaini, Smalling, Herrera

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!