Smalling: Mentálisan erõsebbnek kell lennünk

Chris Smalling kijelentette, neki és csapattársainak is tanulniuk kell hibáikból, miután a kedd esti, Newcastle elleni bajnoki alkalmával kétszer is kiegyenlített ellenfelük.


Az angol válogatott védõ egy nagyon élvezetes mérkõzés részese lehetett a Tyne-partján, ugyanis Wayne Rooney két góljával, amely keretbe foglalta Jesse Lingard találatát, úgy tûnt, hogy a Vörös Ördögök megszerezhetik sorozatban harmadik gyõzelmüket is ebben a naptári évben.

 

Paul Dummett késõi egyenlítõgólja azonban kritikus idõpontban született Smalling szerint, aki szerint mentálisabban erõsebbnek kellene lenniük a mérkõzések ilyen kulcspillanataiban.

 

"Szerintem ha valaki bejött volna az öltözõnkbe a mérkõzés után, azt hihette volna, hogy elveszítettük a mérkõzést" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Nagyon jó helyzetbe hoztuk magunkat, és már egy kicsit korábban is eldönthettük volna a mérkõzést, de még amikor jól is játszottunk, hogy meglegyen a 3-2, akkor is ki kellett tartanunk és erõsebbnek kellett lennünk."

 

"Sikerült korán vezetéshez jutnunk, ami jó alapokra helyezte a játékunkat, és akár több gólt is szerezhettünk volna, de minden a megfelelõ egyensúly megtalálásáról szól, úgyhogy nem szabadott volna ilyen könnyû gólokat kapnunk közvetlenül az elsõ és a második félidõ vége elõtt. Ezek kulcsfontosságú pillanatok egy összecsapáson, amikor biztosra kell menni, hogy maximális a koncentráció."

 

 

A védõ úgy érzi, a Newcastle második gólt megelõzõen túlzottan szigorú ítélet született vele szemben, ugyanis Aleksandar Mitrovic büntetõgólját megelõzõen Mike Dean játékvezetõ úgy ítélte meg, hogy Smalling lebirkózta a szerb csatárt saját tizenhatosán belül a második félidõ közepén.

 

"Mindketten a pozíciónkért tülekedtünk az egész mérkõzés során. A játékvezetõ azt mondta, mindketten benne vagyunk a dologban, úgyhogy nem adott soha semmit, éppen szerintem a döntéseiben a folyamatosság elvét kellett volna követnie. Egyértelmûen látható volt, hogy a mezemet is húzta, tehát itt ugyanolyan ítéletnek kellett volna születnie, mint korábban. Ha minden ilyen esetben ez az ítélet születik, az fairnek mondható, de akkor folyamatosan így kell ítélned."

 

A középhátvéd hiszi, a Newcastle utolsó pillanatban szerzett egyenlítõgólja nem fogja nagyban rombolni a Vörös Ördögök önbizalmát a vasárnapi, õsi rivális Liverpool elleni rangadót megelõzõen.

 

"Szerintem az utóbbi idõben nagyon jól teljesítünk ellenük, ebben a szezonban az Old Traffordon, tavaly pedig mindkét mérkõzésünkön nagyon jó eredményeket értünk el, úgyhogy önbizalommal telve látogatunk majd hozzájuk, ahol nagy problémát fogunk nekik okozni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!