Liverpool 0-1 Manchester United

Fontos gyõzelmet aratott a Manchester United. A Liverpool otthonából hozta el a három pontot Van Gaal csapata.


Louis van Gaal nem változtatott az elõzõ kezdõcsapatán, ugyanazt a gárdát küldte ki az Anfieldre, mely kedden kezdett a Newcastle ellen.

 

A meccsen mindkét csapat elég óvatosan kezdett, a Vörös Ördögök többet birtokolták a labdát, de ez csak mezõnyben jelentett apróbb különbséget. Az elsõ tíz percet követõen a hazaiak felébredtek és közel jártak a vezetés megszerzéséhez. Egy felívelt labdát Lallana fejelte kapura, a kifutó David de Gea 15 méternél védett egyet, de a játékszer Firmino elé került, aki lõtt, de szerencsére nem talált kaput, centiket tévedett.

 

Két perc múlva ismét a Pool próbálkozhatott, Milner lõtt kisodródott helyzetbõl, de csak a lelátó n ülõkre volt veszélyes.

 

A találkozó következõ percei leginkább a favágásról és a Marouane Fellaini-Leiva párharcról szóltak. A brazil középpályás elõbb összefejelt a belgával, majd pár perccel késõbb lökdösõdés is kialakult köztük. A játékvezetõ elbeszélgetett mindkét játékossal, akik megúszták sárga lap nélkül az esetet.

 

A lökdösõdés után nem sokkal Leiva késett el nagyon, Herrera lábát veszélyeztette, ezúttal sem kapott sárgát. Lallana, Henderson és Firmino is követték csapattársuk példáját, sorra elkésett becsúszásokat mutattak be.

 

Harminc perc telt el a mérkõzésbõl, amikor végre ismét a foci kapott fõszerepet, de sajnos nem a United veszélyeztetett. Henderson, Lallana, Firmino, Henderson volt a labda útja, a Pool CSK-ja lõtt, centiket tévedett.

 

A 34. percben formás kontrát vitt végig a manchesteri csapat, Fellaini labdaszerzés után Anthony Martial iramodott meg, passzolt Jesse Lingardhoz, a fiatal Wayne Rooney-t játszotta meg. A csatár jobbról beívelt, a hosszún érkezett Fellaini, próbált középre fejelni, de Milnerrõl szögletre került a játékszer.

 

Öt perc volt hátra a félidõbõl, mikor egy vendég szöglet után a hazaiak kontráztak, ám az utolsó pillanatban Martial csodásan szerelte a tizenhatoson belül Firminót.

 

Az óvatos játék mellé még egy rossz hírt is kaptak a United drukkerei, Ashley Young megsérült, Van Gaalnak így még a szünet elõtt változtatnia kellett. Behozta Cameron Borthwick-Jacksont, aki Darmian helyét foglalta el a védelem bal szélén, míg az olasz átment a jobb szélre.

 

Sajnos a manchesteriek rendkívül óvatosan álltak a mérkõzéshez, ami révén nem is nagyon veszélyeztették Mignolet kapuját. 

 

A Liverpool kezdte jobban a félidõt és az elsõ komolyabb lehetõség is a hazaiak elõtt adódott, amikor Can csinált bolondot Chris smallingból, majd lõtt, de a vendégek kapusa lábbal hárított.

 

Tíz perc telt el a második játékrészbõl, Borthwick-Jackson beadása találta meg Rooney-t, a csatár képtelen volt átvenni a labdát, ami Martialhoz került, a francia kiszorított helyzetbõl tüzelt, de nem talált kaput.

 

Az 58. percben Martial esett el a tizenhatoson belül, Clattenburg nem ítélt büntetõt, pedig jól látszott, hogy Sakho lába akadályozta a támadót.

 

A sokadik Henderson-lövést is "megcsodálhattuk", a hazai csapatkapitány ezúttal el is találta a kaput, de pont oda lõtt, ahol De Gea állt, a spanyol kapus így nem nagyon izzadt meg.

 

Nem úgy Can próbálkozásánál, amikor nagyot kellett nyújtóznia, de ezt is megoldotta a hálõör.

 

A 77. percben kis szögletet hajtott végre a United, Mata ívelt középre, Fellaini fejese a lécen csattant, a kipattanót azonban Rooney kegyetlenül bevarrta, 0-1.

 

 

klopp próbált reagálni, Toure helyett behozta Bentekét, de a csatár sem nagyon tudta megváltani a világot, fásultnak tûnt a hazai gárda.

 

A végén már csak ívelgetéssel próbálkozott a Pool, ám ezek sem jöttek be, így a Vörös Ördögök idén is oda-vissza legyõzték a Vörösöket.

 


Premier League, 22.forduló
Liverpool - Manchester United
Anfield Road, 43865 nézõ


Vezette: Mark Clattenburg


Liverpool: Mignolet, Clyne, Toure(Benteke 81.), Sakho, Moreno, Lucas, Henderson, Can, Milner(Caulker 90.), Lallana(Ibe 76.), Firmino
Nem használt cserék: Ward, Smith, Allen, Teixeira

 

United: De Gea - Young(Borthwick-Jackson 42.), Smalling, Blind, Darmian - Schneiderlin, Fellaini - Lingard(Mata 65.), Herrera(Memphis 72.), Martial - Rooney
Nem használt cserék: Romero, McNair, Varela, Pereira

 

Gólszerzõ: Rooney 77'

 

Sárga lap: Smalling, Fellaini

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!