Smalling Rooney góllövõ formáját dicséri

Chris Smalling dicsérettel illette Wayne Rooneyt, amiért újra megtalálta góllövõcipõjét, és egyszerûen "világklasszis csatárnak" nevezte a Liverpool ellen szerzett gyõztesgólját követõen.


Rooney vasárnap a 78. percben törte meg a gólcsendet, amely végül a Vörös Ördögök 1-0 arányú gyõzelmét is jelentette az õsi rivális felett, így a 30 éves támadó legutóbbi négy mérkõzésén immáron ötödször tudott eredményes lenni. Emellett megelõzte Thierry Henryt is, ami a Premier League történetének egy klubban szerzett legtöbb gólját illeti.

 

Mostani ihletett formáját megelõzõen a csapatkapitány minden sorozatot figyelembe véve 13 mérkõzésen csak egyszer tudott eredményes lenni, amely okán keményen ostorozta is a média. Smalling úgy hiszi, csapattársa kezdõcsapatból való kihagyása a Stoke City elleni, Boxing Day-en rendezett bajnokiján talán megerõsítette, és arra inspirálta, hogy mutassa meg megkérdõjelezhetetlen képességeit.

 

 

"Azóta a [Stoke elleni] mérkõzés óta visszatért a csapatba, és megmutatta, hogy képes világklasszis szinten teljesíteni" - kezdte Smalling, miután Rooney góljával legyõzték a Liverpoolt.

 

"Szerintem, ha kimaradsz, akkor felfrissítheted magad, és egy kicsit még jobban hajthat, hogy bizonyítsd mindenkinek, mennyire jó is vagy. Csatároknál gyakran fordul elõ olyan idõszak, hogy nem tudnak gólt szerezni, de a legjobbak talpra tudnak ebbõl állni, és képesek sorozatban termelni a gólokat utána."

 

"Wazza már megmutatta karriere során számtalanszor, hogy képes talpra állni ilyen helyzetbõl, azt pedig nagyszerû látni, hogy újra gólokkal segít bennünket."

 

Smalling szintén elismerõ szavakkal illette David de Geat, miután lenyûgözõ teljesítménnyel rukkolt elõ Jürgen Klopp Liverpoolja ellen, és hálás, amiért a spanyol portás nyáron hosszú távú szerzõdéssel kötelezte magát a klubnál.

 

"Nagyszerû érzés volt, amikor megtudtuk, hogy az egész szezonban minket erõsíthet, ugyanis egyike a legjobbaknak posztján" - tette hozzá Chris.

 

"Parádés védéseket mutatott be, elõrejátéka, különösen Wazza és Jesse irányába, lenyûgözõ volt. Számtalanszor indított támadásokat."

 

"Õ egy nagyon jó kapus, és egyben kiváló szervezõ is. Nagyon nyugodt srác, de a pályán rengeteget beszél hozzánk, mint egységhez, mi pedig kívülrõl ismerjük a játékát. Jó tudni, hogy ha túljutnak rajtunk, mint védelmen, még akkor is nagy esélyünk van megóvni a kaput a góltól."

 

 

Az Anfielden aratott gyõzelemmel a United felkúszott az ötödik helyre a tabellán, a listavezetõ Arsenalt pedig 7 pontra megközelítette, 22 fordulót követõen. Ahogy menedzsere, úgy Smalling is hiszi, hogy csapatuknak még esélye van a bajnoki cím megkaparintására, és azért könyörög, hogy a manchesteriek folytatni tudják jó sorozatukat, amelyet szombaton a Southampton ellen nyújthatnak tovább az Old Traffordon.

 

"Ez egy nagyon fontos gyõzelem volt számunkra. Helyenként nem volt túl szép a játék, a második félidõben pedig sokkal direktebbé vált a játékunk, de le tudtunk táborozni az õ térfelükön. Jó, hogy sikerült kiharcolni ezt a sikert, a hétközi csalódás [Newcastle elleni 3-3] után."

 

"Reméljük, hogy sikerül lendületet vennünk. Ez a terv. Szeretnénk véglegesen nekirugaszkodni a szezon második felének - nem szeretnénk, ha egy elõrelépést követõen kettõt hátrálnánk. Nagyon jó lenne, ha szombaton ezt megtudnánk mutatni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!