A francia sportminiszter végleg eltiltaná Evrát

A francia sportminiszter, Chantal Jouanno szerint Patrice Evrának nem volna szabad többé magára öltenie a válogatott mezét.


A Manchester United 29 éves védõjének lejárt az 5 meccses eltiltása, amit a Világbajnokság után mértek ki rá a szövetségnél, így beválogatható lenne a február 9-i, Brazília elleni barátságos mérkõzésre.


Evra és néhányan a csapatból bojkottáltál Raymond Domenech edzéseit a világbajnokság alatt, hogy tiltakozzanak a szövetségi kapitány döntése ellen, amiért hazaküldte az õt inzultáló Anelkát.


Az új szövetségi kapitány, Laurent Blanc február 3-án jelöli keretét, de Joanno reméli, hogy Patrice Evra annak nem lesz része.

 


„Nem értem, hogyan lehetnének újra a csapat részesei a Dél-Afrikában lázadók. A képességeik ellenére sem volna szabad visszahívni õket a válogatottba. Ez elfogadhatatlan!” – kelt ki magából Jouanno a L’Equipe munkatársainak.


„Aki egyszer szégyent hozott Franciaországra, az ne akarjon újra a színeinkben szerepelni. Nekünk komoly értékrendünk van.”


„Személy szerint nincs semmi bajom Evrával, de mint válogatott játékos, sõt csapatkapitány, nem képviselte megfelelõen ennek a sportágnak az értékeit. Óriási hiba volna elfelejteni azt, ami nyáron történt.”


„Biztos vagyok benne, hogy vannak még olyan tehetséges játékosok, akik arra várnak, hogy lehetõséget kapjanak, és eddig nem ejtettek foltot Franciaország imázsán.”


A dél-afrikai „balhét” követõen Anelkát 18 meccsre tiltotta el a francia szövetség, Evra 5, Ribery 3, Jeremy Toulalan pedig 1 mérkõzést kapott. Evra volt az egyetlen közülük, aki fellebbezett akkor a döntés ellen.

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!