Manchester United 0-1 Southampton

Tizenegy szurkoló jobb játékot produkált volna, mint ma a Manchester United. Siralmas teljesítmény, hazai vereség. Ez egy pontot sem ért volna.


Louis van Gaal érdekes felállással küldte pályára csapatát, hiszen hátul három védõvel állt fel, Cameron Borthwick-Jacksont felküldte Jesse Lingard szintjére, míg elöl Wayne Rooney és Anthony Martial is sokszor kilépett szélre.

 

Rendkívül alacsony színvonalú elsõ 45 percet hozott össze a két gárda. Helyzeteket alig lehetett feljegyezni, távoli lövésekbõl akadt néhány, melyek közül csak Daley Blind próbálkozását kellett fognia Forsternek. Pedig Martial, Rooney és Lingard is próbálkozott, de míg Martial lövése éppen csak elgurult az alapvonalig, addig Rooney lövése leginkább a szögletzászlóra volt veszélyes, Lingardé pedig Bertrandon megpattanva alapvonalon túlra jutott, ám Mike Jones játékvezetõ döntése - kirúgást ítélt szöglet helyett - jól illett a félidõbe, mivel rosszul ítélkezett.

 

Nagyon pontatlanul játszott mindkét csapat amellett, hogy óvatosak is voltak a játékosok. Blind, Smalling, Darmian, Borthwick-Jackson, Fellaini és Rooney még a 75%-os passzpontosságot sem tudta hozni, így a Vörös Ördögök 74%-os mutatója kiscsapatot idézõ volt. De még így is pontosabban játszottak a hazaiak, mint a Soton, mely 66%-os teljesítménnyel "villogott".

 

Jól jellemezte a félidõt Mané produkciója, aki óriási lehetõségben képes volt görcsöt kötni lábaira, így még csak lövésig sem jutott.

 

Mondhatnánk, hogy a második játékrész csak jobb lehet ennél.

 

Van Gaal cserélt is a szünetben, Fellaini helyett Juan Mata folytatta. A spanyol támadó beállításával kicsit felgyorsult a hazaiak játéka és végre 1-2 szép támadást is vezettek már Rooney-ék.

 

Ám nem sikerült gólt szerezni az elsõ 10 percben, ráadásul nagy csapás érte a hazaiakat. Ugyanis az 57. percben egy kontra végén Darmian mentett nagyot, de ütközött Longgal. Az olasz lent maradt, le is kellett cserélni õt, így újabb szélsõ védõ esett ki. Kényszerû csere következett, Paddy McNair állt be Matteo helyett.

 

A játékrész elején vezetett szép támadások csak fellángolásoknak bizonyultak, a találkozó színvonala az utolsó félórára visszazuhant arra a szintre, ahol szünet elõtt volt. Van Gaal cseréivel bár a passzpontosság valamivel emelkedett, támadásépítésben ez egyáltalán nem látszott, ráadásul Fellaini helyén játszó Herrera nem tudta hozni azt a védekezést, amit a belga, így a Szentek sokkal könnyebben futottak át a manchesterieken. Szerencse, hogy a vendégek támadójátéka semmivel sem volt jobb, mint a Unitedé.

 

Ment a nagy semmi a pályán egészen a 87. percig, mikor Ward-Prowse szöglettel felérõ szabadrúgására a friss igazolás és csereember Austin érkezett, 8 méterrõl fejelt, De Gea nem tudott hárítani, ezzel vezetéshez jutottak a vendégek.

 

Romeu lövését De Geának kellett hárítani, míg a másik oldalon Adnan Januzaj próbálkozása kerülte el a kaput.

 

Rengeteg "lesz ami lesz" megoldás jellemezte a csapatot, elképzelést sem igazán lehetett felfedezni a játékon, így a Louis van Gaal-Ronald Koeman párharcban továbbra is mindig az idegenbeli gárda tudott gyõzni.

 

 


Premier League, 23. forduló
Manchester United 0-1 Southampton
Old Trafford

 

Vezette: Mike Jones

 

Manchester United: De Gea - Darmian(McNair 60.), Smalling, Blind, Borthwick-Jackson(Januzaj 86.) - Schneiderlin, Fellaini(Mata 46.) - Lingard, Herrera, Martial - Rooney
Nem használt cserék: Romero, Varela, Pereira, Memphis

 

Southampton: Forster - Soares, Van Dijk, Fonte, Bertrand - Wanyama, Clasie(Romeu 66.) - Tadic(Ward-Prowse 66.), Mane(Austin 79.), Targett - Long
Nem használt cserék: Stekelenburg, Yoshida, Martina, Juanmi

 

Gólszerzõ: Austin 87'

 

Sárga lap: -

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!