Manchester United 3-0 Stoke City

Lingard, Martial és Rooney találataival a United visszavágott a Stoke-nak.


Louis van Gaal csapata remekül kezdte a találkozót, kezdeményezõbb volt ellenfelénél és már a 3. percben közel járt a vezetés megszerzéséhez. Martial, Rooney, Martial, Mata volt a labda útja, a spanyol támadó lövése azonban egy védõrõl megpattanva szögletre került.

 

A 6. percben Rooney forgolódott, majd 23 méterrõl lõtt, de Butland biztosan védett.

 

Az elsõ 10 perc után kicsit kijött a City a szorításból, szögletig is eljutott, de komoly lehetõség nem lett abból.

 

A 13. percben Mata csodás bemozgását Martial egy kiváló kiugratással jutalmazta, ám a spanyol próbálkozásából ezúttal sem lett gól. Sokat azonban nem kellett várni, egy perccel késõbb már örülhettek is a hazai drukkerek. Borthwick-Jackson igen nagyszerûre sikerült beadására Lingard tökéletesen érkezett és csukafejesével a Vörös Ördögök megszerezték a vezetést.

 

 

A gól után sem állt le a United, Martial nagy sprintet vágott, majd cselt vállalt be, lövéshez jutott, de csak oldalháló lett belõle.

 

Az elsõ 15 perc alatt 5-1 volt a lehetõségek száma, míg 2-0 a kaput eltaláló lövéseké.

 

A másik kapunál elõbb Johnson lövését blokkolta Fellaini, majd Bojan elõl szedte fel a labdát De Gea. A spanyol kapusnak nem sok dolga akadt eddig, legalább mozgott egy kicsit.

 

A 18. percben Martial lövését biztosan fogta Butland, ám öt perc múlva már a támadó örülhetett. Saját tizenhatosáról indult a United, Carrick-Rooney-Mata volt a labda útja, Juan két ember között zseniálisan tette tovább a játékszert Rooney-nak, aki a túloldalon érkezõ Martialhoz passzolt. A francia megnézte magának a hosszút és be is vágta a labdát oda, 2-0 a hazaiaknak.

 

A 32. percben tetszetõs - elsõ ilyen a meccsen - támadást vitt végig a Stoke, jobbról belõtt labdát Bojan gurította vissza Afellay-nak, a holland azonban nem talált kaput.

 

A United végig nagy iramban focizott és azonnal támadták a labdás ellenfelet a labda gyors visszaszerzése érdekében. A taktika jól mûködött, mert a Stoke látszólag nem tudott mit tenni ez ellen.

 

A félidõ vége elõtt még Mata lõtt, majd fejelt, de egyikbõl sem sikerült betalálnia.

 

Lassabban indult a második játékrész, mégis hamar gól született. Martial indítására Rooney robbant, Johnsonnal ütközött, a csatár megszerezte a labdát, majd bevágta, de East játékvezetõ szabadrúgást ítélt kifelé. Lehet vitatkozni az esettel, bár Rooney láthatóan az emberre ment.

 

Talán néhányan még mindig vitatták az esetet, amikor Rooney szabályos gólt ünnepelhetett. Mata megindulása után Martialhoz passzolt, aki balról azonnal centerezett, passza megtalálta a United csapatkapitányát, aki közelrõl nem hibázott, 3-0!

 

Az 56. percben Carrick nagyszerû átadása után Rooney passzolt Martialhoz, a francia kapu felé tört, 13 méterrõl tüzelt, de ezúttal eltévesztette az irányt.

 

Az újabb gól nem tett jót a találkozónak, sokat esett a tempó és a színvonal is. A Stoke szenvedett, míg a United már nem erõltette annyira a támadásépítést.

 

Van Gaal cserékkel frissített csapatán, ám az utolsó 15-20 percben talán már a Chelsea elleni bajnokira pihentek a játékosok. 

 

Azért még egy helyzet belefért, Depay közel járt a gólhoz, de végül ha centikkel is, de próbálkozása elsuhant a hosszú felsõ elõtt.

 

Összességében a manchesteriek végig kézben tartották az összecsapást, fõleg az elsõ félidõben sokszor kiválóan játszottak és ami talán mostanában fontosabb, eredményesen is. A szezon talán legjobb teljesítményét láthattuk ma este.

 

Teljesen megérdemelt gyõzelmet aratott a United, ez a siker azonban akkor érne igazán sokat, ha a következõ fordulóban is sikerülne három pontot szerezni.

 

 

 

Premier League, 24.forduló
Manchester United 3-0 Stoke City
Old Trafford

 

Vezette: Roger East

 

United: De Gea, Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson, Fellaini(Herrera 80.), Carrick, Lingard, Mata(Pereira 88.), Martial(Memphis 79.), Rooney.
Nem használt cserék: Romero, McNair, Varela, Schneiderlin

 

Stoke: Butland, Johnson, Wollscheid(Bardsley 30.), Muniesa, Pieters, Whelan, Afellay, Walters, Krkic(Ireland 60.), Arnautovic, Crouch
Nem használt cserék: Haugaard, Joselu, Odemwingie, Shaqiri, Diouf

 

Gólszerzõ: Lingard 14', Martial 23', Rooney 53'

 

Sárga lap: Darmian, Martial illetve Ireland

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!