Chelsea 1-1 Manchester United

A ráadásban bekapott góllal egyenlített a Chelsea, így pontotsztozkodás született a rangadón.


Louis van Gaal nem változtatott, ugyanazt a csapatot küldte a pályára, melyet a Stoke City ellen is.

 

Nem is tûnt rossznak ez a húzás, hiszen a Vörös Ördögök sokkal határozottabban kezdték a mérkõzést és bár az elsõ 25-30 percben komolyabb lehetõségeket nem, lövõhelyzeteket azért sikerült kialakítaniuk.

 

Cameron Borthwick-Jackson és Michael Carrick próbálkozásait Courtois hárítani tudta, mint ahogy Anthony Martialét is, az utóbbinál nagyot kellett nyújtóznia.

 

A United fölényét mutatta a labdabirtoklás és a szögletek száma is, elõbbi 70-30 volt, utóbbi pedig 9-0 volt a vendégek számára az elsõ 24 percet követõen.

 

A hazaiak a 30. perc környékén ébredtek fel, ezután már nem csak a védekezéssel foglalkoztak. Elõbb Costa lövése kerülte el a kaput, majd Chris Smalling borzalmas helyezkedése után Oscar lõtt csúnyán a kapu fölé.

 

A 35. percben Willian csinált bolondot Borthwick-Jacksonból, beadását azonban senki nem érte el.

 

Öt perccel késõbb Marouane Fellaini fejese kerülte el a kaput, majd egy szép manchesteri támadás végén Matteo Darmian beadásáról maradt le Wayne Rooney.

 

A félidõ utolsó percében Willian centerezését Terry próválta kapura lõni, a labda azonban Daley Blinden irányt változtatott. A Chelsea játékosai büntetõt reklamáltak, hiszen Blind keze is a játékszerhez ért, de Michael Olivert nem tudták rábeszélni a tizenegyesre.

 

Szünet után is jobban kezdett a United, Courtois-nak kétszer is hatalmasat kellett védenie, elõbb Rooney, majd Lingard veszélyeztetett.

 

A nagy manchesteri fölényt Zouma súlyosnak tûnõ sérülése szakította félbe, de szerencsére csak rövid idõre, hiszen a 61. percben Lingard zseniális gólt lõtt. Borthwick-Jackson beadásába Rooney még beleért, Jesse levette a 11-esnél, majd fordulásból a bal felsõbe vágta a labdát, 0-1!

 

 

Három perccel késõbb Lingard ugratta ki Martialt, de Courtois hamarabb elérte a játékszert és menteni tudott. Pillanatokkal késõbb a United angol szélsõje lõtt 17 méterrõl fél méterrel a kapu mellé.

 

A 68. percben Ivanovic 9 méterrõl lõhetett, ám De Gea reflexeivel nem volt gond, hárítani tudott. A spanyol kapusnak újabb dolga akadt, honfitársa, Fabregas lövésést kellett kiszednie a rövid felsõ sarok elõl.

 

Az utolsó 10 percben a védekezéssel foglalkozott Van Gaal csapata, amit majdnem hibátlanul sikerült is lehozni, ám a 91. percben Borthwick-Jackson beragadt, így Costa nem volt lesen, a csatár pedig ki is használta a lehetõségét és egyenlíteni tudott.

 

Sõt, a végén De Gea hatalmas mentéssel egy pontot megtartott a Vörös Ördögöknek, a kapus Costa lövését védte a 96. percben.

 

A meccs nagyobb részében jobban játszott a United, ám egy egyéni hiba miatt csak egy ponttal távozhatott a csapat Londonból. Kár érte.

 


Premier League, 25.forduló
Chelsea 1-1 Manchester United
Stamford Bridge

Vezette: Michael Oliver


Chelsea: Courtois - Ivanovic, Zouma(Cahill 59.), Terry, Azpilicueta - Mikel, Matic(Pedro 67.) - Willian, Fabregas, Oscar(Hazard 55.) - Costa
Nem használt cserék: Begovic, Baba Rahman, Loftus-Cheek, Traore

 

Manchester United: De Gea - Darmian, Smalling, Blind, Borthwick-Jackson - Fellaini(Schneiderlin 78.), Carrick - Lingard(Memphis 86.), Mata(Herrera 95.), Martial - Rooney
Nem használt cserék: Romero, McNair, Varela, Pereira

 

Gólszerzõ: Lingard 61'

 

Sárga lap: Blind, Lingard, Smalling

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!