Owen örült a lehetõségnek

Michael Owen örül, hogy ismét lehetõséget kapott a Manchestert United csapatában és hozzásegíthette egyesületét a Southampton felett aratott sikerhez az FA Kupa 4. fordulójában.


A Vörös Ördögöknek hátrányból kellett felállniuk és fordítaniuk a 2-1 arányban megnyert mérkõzés alkalmával, ahol Owen szerezte az egyenlítõ gólt.


A 31 éves játékos elsõ alkalommal lépett pályára kezdõként FA Kupa mérkõzésen, minden sorozatot figyelembe véve pedig összességében pedig 15. alkalommal manchesteri karrierje során.


„Utoljára a Scunthorpe elleni idegenbeli meccsen voltam kezdõ.” – mondta Owen, aki megfeledkezett arról, hogy valójában néhány nappal késõbb a Sunderland ellen is kezdõként volt a pályán.


„Sokat voltam sérült idõközben, de amikor lehetõséget kap valaki, akkor jól kell teljesíteni.”

 


„Én jól szerepeltem, ezzel egy kis nyomás lekerült a vállamról, de még mindig kicsit frusztráló a helyzet, mert egy kicsit többet szeretnék játszani. Azonban elég idõs vagyok már ahhoz, hogy tudjam, hogy egy menedzsernek milyen sok problémája van amiatt, hogy az egész keretet jó hangulatban tartsa és mindenkinek lehetõséget adjon.”


„Amikor azonban felkérnek a játékra, és tudom, hogy ez egyike a néhány alkalomnak, akkor nagy a nyomás, hogy jól kell játszanom. Ha nem így teszek, kritikákat kapok, és valószínûleg hónapokat kell várnom az újabb esélyre.”


Owen csatártársát, a fiatal Javier Hernandezt is megdicsérte a mérkõzés után.


„Õ egyértelmûen gólszerzésre született.” – tette hozzá Owen.


„Jelenleg nagyon hatékony játékos. Lehet, hogy nem lõ mindig gólt, de állandó fenyegetést jelent az ellenfél kapujára.”


„Más azonban kezdõként pályára lépni, és más csereként beállni. Én is, mint mindenki más, tapasztalatból tudom, hogy könnyebb a padról beállni.”


„Nézzük meg az elmúlt 2 meccset. Erõs csapatunk volt a Blackpool ellen, akik 2 gólos hátrányba kerültek egy óra alatt, majd jött néhány friss játékos a padról, akik megváltoztatták a mérkõzést. Szóval könnyebb csereként beállva jó teljesítményt nyújtani, amikor a vége elõtt 20 perccel mindenki más már nagyon fáradt és kimerült.”
 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!