Van Gaal büszke Borthwick-Jacksonra

Louis van Gaal büszke Cameron Borthwick-Jackson vasárnapi, Chelsea elleni teljesítményére, annak ellenére, hogy a saját nevelésû játékos balszerencsés szerepet játszott Diego Costa egyenlítõ találatában.


Luke Shaw, Marcos Rojo és Ashley Young sérülései miatt Borthwick-Jackson már tizedik alkalommal szerepelt a felnõtt csapatban, és a hasonlóan lenyûgözõ Anthony Martial mögött a szélen rendkívüli nyugalmat és védekezõ szorgalmat produkált.


Jesse Lingard remekbe szabott vezetõ gólját követõen balszerencséjére a 19 éves védõ benne volt Costa egyenlítõ góljában, miután Daley Blind elcsúszását követõen próbált szerelni, azonban a labda a támadónál maradt, aki De Geat is kicselezve az üres kapuba lõtt.


Van Gaal ezt a szituációt balszerencsésnek titulálta, de a MUTV-nek adott mérkõzés utáni elemzésében dicsérte a fiatal védõ teljesítményét.

 


"Folytattuk a jó, támadó játékunkat" - kezdte a menedzser. "Számos helyzetet kialakítottunk. Úgy gondolom, hogy egy kellemetlen idegenbeli mérkõzés volt. Az utóbbi években a Manchester United nem nyert ebben a stadionban, szóval nem számítottunk könnyû találkozóra - azonban egy fantasztikus góllal megszereztük a vezetést, a beadás is nagyszerû volt. Ezek után tudod irányítani a játékot, de az utolsó negyed órában átadtuk az irányítást."


"Rengeteg tényezõ miatt történhetett ez. Sok szabadrúgást végezhetett el az ellenfél a tizenhatosunk környékérõl és mi kivédekeztük azokat. A Chelsea nagyon jó a rögzített szituációkban, gyakran szereznek gólt ilyen helyzetekbõl, szóval szervezettnek kellett lennünk. De mindezek után egy ilyen gólt kaptunk - Daley Blind elcsúszott és Borthwick-Jackson nem volt vonalban és Costa ezek miatt nem volt lesen."


"Kár érte, mert Borthwick-Jackson fantasztikusan játszott és nagyon büszke vagyok rá emiatt. Nagyszerû teljesítmény volt egészen az utolsó negyed óráig. Természetesen ez a szurkolóknak is csalódást keltõ eredmény. A mérkõzésen csak a Manchester United szurkolóit lehetett hallani, nem a Chelsea drukkereket."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!