Mélyponton a Manchester United részvényei

Hétfõn három éves mélypontra zuhant a Manchester United részvényeinek árfolyama a New York-i Értéktõzsdén.


Vasárnap csapás érte a Manchester United azon reményeit, hogy még elérjék a Bajnokok Ligája indulást érõ negyedik helyet a bajnokságban, amikor Diego Costa egyenlíteni tudott  a hosszabbításban, ezzel egy pontot elorozva Louis van Gaal legénysége elöl a Chelsea számára.

 

Novemberben az Old Traffordra, mint az éllovas otthonába látogathattak a vendég csapatok, de 13 fordulóval a végelszámolás elõtt már 6 pontra kerültek a legjobb négy helytõl, a legrangosabb európai kupasorozatról való lemaradás lehetõsége pedig egyértelmûen aggodalommal tölti el a befektetõket.

 

 

Hétfõn reggel a nyitási 14.50 $-os árról veszjósló, 13.70 $-os szintre zuhant a klub részvényeinek ára New York-i Értéktõzsdén.

 

Ez a legalacsonyabb részvényár 2012. decembere óta, még David Moyes regnálásának legsötétebb idõszakában se volt ilyen alacsony, bár a nap végére egy kicsit magukhoz tértek a részvények, és 14.10 $-os árfolyamszinten zárták a kereskedést. Az egész hétfõi napra levetítve azonban a részvényekért így is 2.89 százalékkal kevesebbet fizettek a befektetõk.

 

A klub ügyvezetõ-igazgatója, Ed Woodward hihetetlen mennyiségû kereskedelmi megállapodást kötött az elmúlti idõszakban, amelyek közül is kiemelkedik az adidasszal 10 évre kötött 750 millió font értékû egyezség, a United pályán nyújtott teljesítménye, illetve bajnoki szereplése azonban láthatóan aggodalommal tölti el a klubba befektetni vágyó csoportokat.

 

Csütörtökön a befektetõknek lehetõségük is lesz Woodward sarokba szorítására, amikor a klub 2016 elsõ negyedévi üzleti eredményeinek bejelentésére konferencia híváson vesz majd részt.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!