Ferguson: Most mutassátok meg mit tudtok!

Ezidáig még veretlen a Manchester United, ám ez egy olyan statisztika, amivel nem szívesen vágnak fel az Old Traffordon - így van ezzel Sir Alex is, aki szeretné, ha végre gyõzelmeket ünnepelhetnének.


A Bajnokok Ligája nyitófordulójának keddi játéknapján 0-0-s döntetlen született a Manchester United Rangers elleni mérkõzésén, amit azért tudni kell a helyén kezelni. A Vörös Ördögök ugyanis egy alaposan felforgatott kezdõvel álltak ki a skót bajnok ellen, nem titkoltan a hétvégi Liverpool elleni szuperrangadóra pihentetve a csapat legjobb játékosait, a tíz emberrel és foggal-körömmel védekezõ glasgowiak ellen.

 

Sajnos a pontosztozkodás azonban mostanság nem ritka a 18. szoros angol bajnok házatáján, ugyanis az elmúlt hétvégén az Everton otthonában, elõtte pedig a Fulhamnél hagyott két pontot Sir Alex Ferguson legénysége, aki szerint ezeket a kihagyásokat hamar orvosolni kell.

 

 

 

 

"Nagyon nagy mérkõzés lesz a vasárnapi" - kezdte a skót menedzser.

 

"A múlt szombati Everton elleni mérkõzés még mindig ott van a játékosok lelkében. Azonban több hibát már nem véthetnek."

 

A skót menedzser 4-5-1-es hadrendben küldte pályára játékosait a Goodison Parkban, azonban a hét közben már a szokásos 4-4-2-ben futottak ki a gyepre.

 

"Meg kell vizsgálnunk, hogy melyik a legmegfelelõbb játékrend a hétvégi nagy összecsapásra. Szerencsére vannak játékosaink, akik kimagasló formának örvendenek, ez pedig megkönnyíti majd a választást."

 

Jó hír az angol bajnokság leghíresebb derbije elõtt, hogy a Manchester Unitedbe visszatért a csapat két alappillére a Rangers elleni BL-mérkõzésen. Wayne Rooney magánéleti problémái után lépett ismét pályára, míg Rio Ferdinand hosszú sérülésébõl felépülve állhat újra a csapat rendelkezésére. A csapat veteránja, Ryan Giggs szerint a duó visszatérése hatalmas segítséget jelent és így könnyebb lesz teljesíteniük a menedzser által megszabott célokat.

 

"Nagyon jó volt látni Riot és Waynet újra köztünk" - tette hozzá Giggsy.

 

"Rio sokáig harcképtelen volt - de szerencsére kedden már lehetõséget kapott, hogy visszarázódjon a rendes kerékvágásba, még akkor is, ha nagyon sok dolga nem akadt."

 

Giggs eltökélt azt illetõen, hogy az elõzõ, döntetlenekkel teli hetet maguk mögött hagyva bizonyítsanak a Liverpool ellen, amely mindig pikáns összecsapást ígér, akárhogy is áll a két csapat.

 

"Mindig hatalmas mérkõzésre lehet számítani a Liverpool ellen, fõleg az Everton elleni döntetlent követõen" - mondta a walesi szélsõ.

 

"A szurkolók már nagyon készülnek, csak úgy mint a játékosok, hiszen ezek azok a mérkõzések, amin mindenki szeretne legalább egy percet a pályán tölteni. Soha nem beszélhetünk könnyû mérkõzésrõl, de remélhetõleg jó eredmény születik számunkra."

 

A csapat skót középpályása, Darren Fletcher is osztja csapattársai véleményét:

"Mindig nagyon kiélezett ez a mérkõzés és a szurkolók már nagyon izgatottak."

 

"Az elmúlt évek során számos nagy harcot vívott egymás ellen a két csapat, ami azóta még különlegesebb, mióta mindkét klub 18-18 bajnoki címmel rendelkezik. A közös történetünk nagyon gazdag. Ez egyértelmûen az a mérkõzés, amirõl senki nem szeretne lemaradni - egy igazi rangadó."

 

Bár a két szomszédvár összecsapásán mindig a legtapasztaltabb, minden hájjal megkent öreg rókák kapnak helyet, azonban Chris Smalling, aki kedden pályára léphetett a Bajnokok Ligájában, és valószínûleg a padról kezdi a vasárnapi derbit, már nagyon várja, hogy egy újabb izgalmas rangadó légkörébe nyerhessen betekintést.

 

"Nagyon kemény összecsapás lesz, biztos vagyok benne, hogy hatalmas hangulat lesz. Gyõznünk kell a Goodison Parkban történtek után, és remélhetõleg el tudjuk végezni a feladatunkat."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!