Végleges a United Európa-liga kerete

Négy fiatal csatlakozott a véglegesített Európa-liga kerethez a Manchester Unitednél, akik közül két játékos pályafutása során elõször kapott mezszámot a klubtól.


A kapus Joel Pereira, és a védõ Donald Love a B-listára került fel, míg Reagan Poole és Will Keane az A-listán szereplõ felnõtt csapatbeli társakhoz csatlakozhat.

 

Az UEFA szabályzata szerint egy szezon során a klubok maximum 25 játékost nevezhetnek A-listájukra, akik közé két kapust szükséges nevezni. Minimálisan 8 játékosnak az adott klub országában kellett, hogy nevelkedjen ezek közül, és közülük sem lehet több, mint 4 játékos, aki az adott országban, de nem az adott klubnál nevelkedett.

 

A szábályzás értelmében B-listára jelölhetõ olyan játékos, aki 1994. január 1.-én vagy azután született, és 15 éves kora óta legalább két évet megszakítás nélkül az adott klub alkalmazásában töltött, és regisztrálásra került mindez az UEFA-nál.

 

16 éves játékos is nevezhetõ a B-listára, ha a résztvevõ klubnál megszakítás nélkül két éven keresztül regisztrálva volt. Minden klub limitálatlan számú játékost nevezhet a B-listára, amennyiben azok a fenti feltételeknek megfelelnek.

 

 

A 19 éves, portugál korosztályos válogatott hálóõr, Joel Pereira a 40-es számú mezt kapta meg, miután visszatért a klubhoz a Rochdalenél töltött két hónapos kölcsönjátékát követõen.

 

A 21 éves védõ, Donald Love a szezon elején a Wigannél szerepelt kölcsönben, most pedig a 37-es számot viselhetné, ha bevetésre kerülne Louis van Gaal együttesében.

 

A Bajnokok Ligája keretben szereplõ Nick Powell nem kapott helyet ezúttal, miután a téli átigazolási idõszakban a Hull Cityhez igazolt kölcsönben.

 

A teljes, 32 fõs Európa-liga keret

 

Kapusok: De Gea, Romero, Johnstone, J. Pereira*

 

Védõk: Jones, Rojo, Smalling, Shaw, Varela, Darmian, Poole, McNair*, Love*, Tuanzebe*, Borthwick-Jackson*

 

Középpályások: Mata, Carrick, Blind, Young, Herrera, Valencia, Fellaini, Schneiderlin, Schweinsteiger, Lingard, Goss*, A. Pereira*

 

Csatárok: Rooney, Martial, Memphis, Keane

 

* B-listások


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!