Rooney: A játékosok érdemlik a kritikát

Wayne Rooney úgy érzi, a Manchester United játékosai szerencsések, hogy elkerülték a kritikákat, miután ezek legtöbbje a menedzsert, Louis van Gaalt célozták.


Van Gaal jövõje az Old Traffordon ismét alaposan megkérdõjelezõdött, miután a Vörös Ördögök szombaton 2-1-es vereséget szenvedtek idegenben, a kiesés ellen küzdõ Sunderland ellen.

 

A United csapatkapitánya szerint azonban nem lehet egy személyben a holland menedzsert bûnbaknak kikiáltani azért a csalódást keltõ teljesítményért, illetve a kilengésekkel teli eredménysorért, amely ezt a szezonjukat jellemzi.

 

"Néha nagyon frusztráló érzés számunkra, hogy ennyire alulteljesítünk" - kezdte Rooney.

 

"A menedzser rengeteg kritikát kap bizonyos mérkõzéseink után. Pedig ezek végkimenetele rajtunk múlik, mi vagyunk a játékosok, nekünk kell teljesítenünk."

 

"Ennek tekintetében valószínûleg elég olcsón megússzuk, mert a menedzser viszi el minden esetben a balhé nagyobb részét."

 

"De mi futunk ki a pályára. Nekünk kell helyzeteket kidolgoznunk és a mérkõzéseket megnyernünk, ezt pedig ebben a szezonban nem tudtuk elégszer megtenni."

 

 

12 fordulóval a bajnokság vége elõtt a United hátránya 6 pont a legjobb négyhez képest, és, bár a Bajnokok Ligája indulás kérdése még koránt sem veszett fejsze nyele számukra, Rooney úgy érzi, hogy a klubnak trófeát kell nyernie ebben a szezonban.

 

A Bajnokok Ligája-csalódás következtében a csapat a héten az Európa-ligában kezdheti meg szereplését a dán FC Midtjylland ellen, hétfõn pedig a Shrewsbury Town ellen lépnek majd pályára az FA-kupa negyeddöntõjébe való jutásért.

 

"Úgy érzem, most a legfontosabb dolog számunkra, hogy ebben a szezonban újra trófeákat nyerjünk. Ez többé-kevésbé egy új csapat, így magunk miatt, csapatként címeket kell nyernünk" - tette hozzá.

 

"Folytatni fogjuk a bajnokságban is azt, amit elkezdtünk. De a célunknak annak kell lennie, hogy odaérjünk a legjobb négy közé."

 

"Aztán ott van az Európa-liga, amelyet nagyszerû lenne megnyerni. Persze, ez nem az a sorozat, ahol szerepelni szerettünk volna a szezon kezdetén. De ez az, ahol találjuk most magunkat, szóval miért ne próbálnánk meg megnyerni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!