Depay: Giggs az inspirációm

Memphis Depay kiemelte Ryan Giggs "inspiráló" mentorálását, mint amely kulcsszerepet játszik folyamatos fejlõdésében a Manchester Unitednél.


A 22 éves holland válogatott játékos a legújabb név azon a listán, amely a Giggs visszavonulásával együttjáró ûr betöltésére jelentkezõket tartalmazza. Ahogyan több, fiatalon a Premier League-be érkezõ társával is megtörtént, Depay se tudja ugyanazt a formát megismételni, amely tavaly nyáron nagy pénzmozgást generáló klubváltását eredményezte.

 

Mindazonáltal Depay elárulta, Giggs, mint a klub legtöbb trófeát elnyert egykori játékosának személyes mentorálása arra ösztönzi, hogy újra megtalálja a régi formáját.

 

"Ryan Giggs egy legenda" - kezdte.

 

"Nagyon sokat beszél velem, és tanácsokat ad a fejlõdésemhez. Õ már mindent megtapasztalt, amit meglehet, úgyhogy mindenben segít nekem, sokat dolgozik velem."

 

"Az, hogy együtt dolgozhatok Giggsszel az edzõpályán, csak még sikerre éhesebbé tesz engem, hogy új dolgokat akarjak kipróbálni."

 

"Tanácsokat kérek tõle, mert õ itt a klubnál töltötte minden idejét; tudja, miként kell alkalmazkodni a körülményekhez, miként kell kezelni bizonyos helyzeteket. Ez nagyon inspiráló, és ezzel egy idõben, nagy segítség is."

 

 

Depay végérvényesen a 2014/2015-ös, utolsó PSV-ben töltött szezonjában robbant be az európai klubfutball színterén 36 mérkõzésen 25 góllal hozzájárulva az eindhoveniek késõbbi bajnoki címéhez.

 

Góljai is hozzájárultak, hogy õ legyen Hollandiában az Év Fiatal Játékosa-díj nyertese - amely elismerést korábban olyan késõbbi szupersztárok hódítottak el, mint Dennis Bergkamp, Arjen Robben vagy Robin van Persie - mielõtt 25 millió font ellenében Manchesterbe költözött volna.

 

Parádés formájának megismétlése pokolian nehéznek bizonyult a Unitedben, Depay ugyanis a Vörös Ördögök színeiben lejátszott 33 mérkõzésén csak hat alkalommal tudott az ellenfelek hálójába találni.

 

Nem lehet kétséges, az angol futball közegébe való beilleszkedését alaposan megnehezítették a United körüli problémák is, Depay formájára azonban nem keres kifogást, és szerinte a java csak ezután jön majd tõle.

 

Amikor arról kérdezték, fel tudott-e nõni az érte kiadott átigazolási összeg mértékéhez, Depay így folytatta:

"Nem, még nem. Ezt tudom, és tovább fogok harcolni ezért. Sokat várok el magamtól, ez nagyon fontos, és a klub, illetve én is nagy erõkkel próbálunk mindent megtenni ennek a bizonyítására."

 

 

"Dátumot nem szeretnék arra meghatározni, hogy mikor fogom teljesen felvenni az itteni sebességet, de el fog érkezni ez a pillanat is, az önbizalom pedig segíteni fog, ahogyan a tapasztalataim is, illletve, hogy tudok tanulni a hibáimból."

 

"A magamba vetett hit is nagyon fontos. El fognak jönni a megfelelõ pillanatok, én csak erre koncentrálok."

 

"Hihetetlen módon meg kellett változtatnom a játékomat, az Eredivisie-ben ugyanis azt csináltam, amit akartam, volt idõm a labdával, a megérzéseim szerint játszottam. Itt, a Premier League-ben egybõl nyomás alá helyeznek, ami nagyon kemény."

 

"Ez egy kissé hatással lett a játékomra - mindenki láthatja, hogy nem szerzek gólt minden mérkõzésen, mint ahogy szoktam, de úgy érzem, egyre jobb és jobb tudok lenni, és ahogy a bajnokságot is egyre jobban kiismerem, jobban fogom magamat érezni, és az önbizalmam is nõni fog."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!