Romero: Mindig játékra készen állok

Sergio Romero élni tudott azzal a lehetõséggel, hogy David de Gea bemelegítésnél elszenvedett sérülése okán õ védett Dániában, és hárított néhány nagy helyzetben az FC Midtjylland elleni Európa-liga mérkõzésen.


Romero szinte csak annyit készült fejben arra a mérkõzésre, ameddig teljes felszerelésben végig sétált az öltözõfolyosón a vendégcsapat számára fenntartott öltözõtõl a pályáig, azonban ez sem akadályozta meg az argentin portást abban, hogy néhány egészen parádés védést mutasson be elsõ mérkõzésén azóta, hogy október 28-án a Middlesbrough elleni Ligakupa-kiesés alkalmával védett.

 

A Old Traffordon rendezendõ visszavágó elõtt adott interjújában, a világbajnok döntõs hálóõr kijelentette, a nyugodt mentális állapot kulcsfontosságú egy második számú kapusnál a Manchester Unitednél, és késznek érzi magát, hogy újra õ védje a csapat kapuját a mai, Midtjylland elleni visszavágón.

 

"Szerencsés vagyok, hogy nagyon nyugodt tudok maradni az ilyen helyzetekben" - kezdte Romero.

 

"Mindig készen kell állnom, és várnom kell a lehetõségemre, hogy játszhassak. Segítettem Davidnak a bemelegítésben, aztán amikor megsérült, nekem már nem volt lehetõségem megfelelõ gyakorlatokat elvégezni, mert már csak öt perc volt a kezdõ sípszóig."

 

"De a játékomban sok múlik azon, hogy miként érzem magamat mentálisan. Ha jól, és nyugodtnak érzem magam, akkor nem lehet probléma; ilyenkor képes vagyok a megfelelõ bemelegítés nélkül is játszani, ugyanolyan szinten, mintha elõtte fél órán keresztül készültem volna."

 

"Szerettem volna, ha a védéseim jobban tudják a csapatot segíteni, hogy a csapat jobb helyzetbõl várhassa a visszavágót. Sajnos azonban a védéseim nem bizonyultak olyan értékesnek, ugyanis gyõzelem nélkül kellett távoznunk."

 

"Azonban amiatt mindenképpen fontosak voltak, hogy saját magam felé tudtam bizonyítani, mindig játékra készen állok, és bármikor jutok játéklehetõséghez, hozzá tudok tenni a társaim teljesítményéhez."

 

 

Romero második félidei védése Paul Onuachu fejesénél joggal pályázik a szezon védése díjra, a 29 éves portás szerint pedig talán pályafutása legnagyobb hárítása volt.

 

"Életem egyik legnagyobb védése volt" - tette hozzá, mielõtt rátért volna egy másik hasonló esetre.

 

"Volt egy másik védés, amikor a Sampdoria játékosaként a Roma ellen játszottunk, ami nagyban hasonlított erre. Talán ahhoz nem kellett ekkora bravúrt bemutatnom, de a mozdulatot tekintve nagyon hasolított erre az esetre."

 

"Mindkettõ nagyszerû élményként maradt meg bennem, ezek pedig személy szerint abban erõsítenek meg, hogy mindig készen kell állnom, bármikor is számít rám a menedzserem."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!