Mata osztozik a szurkolók csalódottságában

Juan Mata elmondta, a Manchester United játékosai ugyanolyan csalódottak, mint a klub szurkolói. A játékos azt is kiemelte, szeretnének visszavágni az FC Midtjyllandnak a vereségért és továbbjutnának az Európa-ligában.


A Dániában elszenvedett 2-1-es vereség természetesen rengeteg kritikát magával vonzott, és bár azóta a United továbbjutott az FA-kupában, a játékosok nyomás alatt vannak az EL-visszavágó elõtt.

 

"Mi vagyunk azok, akik pályára lépünk, így mi - a játékosok csoportja - a legjobbat akarjuk a klubnak" - nyilatkozta tegnap Mata. "A legjobbat akarjuk a szurkolóknak, tudjuk, hogy javulnunk kell."

 

"Nyilvánvalóan érezzük a drukkereinktõl jövõ csalódottságot, hiszen ez a saját frusztrációnk is. Játékosként már sok menedzser kezei alatt játszottam, mindig a legjobbat próbáltam nyújtani és ez így is lesz a jövõben is. Ez a munkám és a kötelességem."

 

 

Matát arról is kérdezték, mit szól ahhoz, hogy Paul Onuachu gyõztes gólja miatt õt is elõvette a média.

 

"Nos, amikor profi labdarúgó vagy és egy ilyen klubnál focizol, ezt tudnod kell kezelni. Nyitottnak kell lenni. De nálam jobban senki nem tudja, hogyan is játszottam egy adott találkozón. Nálunk, játékosoknál senki nem tudja jobban, hogyan éreztük magunkat a pályán és jól vagy rosszul teljesítettünk. Nem igazán zavartak ezek a dolgok. Nagyon-nagyon szomorú és csalódott voltam a meccs miatt, az eredmény miatt és az idegenbe is ellátogató szurkolóink miatt - de a média kritikája miatt nem."

 

Mata 2013-ban már megnyerte (a Chelsea-vel) az Európa-ligát és elutasította azon kijelentéseket, melyek szerint a sorozat hosszú távon kihatással lehet a bajnoki eredményekre.

 

"Rengeteg meccs van" - folytatta. "Reméljük, gyõzelemmel rajtolunk, aztán jönnek a többi meccsek. Én már megnyertem ezt a trófeát és nagyon büszke vagyok rá. Ez egy újabb trófea pályafutásomban, egy európai serleg. Azt hiszem, a klub számára az elsõ alkalom lehet megnyerni ezt, így fontos sorozat ez. Az is egyértelmû, hogy ezzel jövõre a Bajnokok Ligájában indulhatnánk, így duplán fontos."

 

"Nem hiszem, hogy a csütörtöki meccs gondot jelent. Nekem nem jelentett problémát akkor, amikor megnyertük a sorozatot, hisz több meccset játszottunk, mint valaha és igen jól éreztem magam. Ahogy továbblépsz fordulókon és egyre közelebb kerül a döntõ, a szenvedély egyre nagyobb, míg a fáradtságot egyre kevésbé érzed, úgyhogy nem hiszem, hogy ez gondot okozna."

 

 

Az MUTV-nek adott másik interjúban a United támadója elmondta, szerinte a Midtjylland arra fog törekedni, hogy a lehetõ legnehezebbé tegye a Vörös Ördögök életét.

 

"Mindenképp meg kell mutatnuk, mi a szándékunk és már az elsõ perctõl az utolsóig intenzíven kell játszanunk, mert nyernünk kell. Le kell gyõznünk õket, gólokat kell rúgnunk, jó hangulatot kell teremtenünk a pályán és a stadionban, így az elsõ perctõl kezdve megpróbálunk majd visszajönni a meccsbe."

 

"Õk az életükért fognak harcolni, mert a legtöbbjük elõször lép majd pályára az Old Traffordon, ezért az utolsó pillanatig küzdeni fognak, hogy továbbjussanak az elsõ meccsen elért jó eredményükkel. Ezt kezelnünk kell, készen kell állnunk és meg kell mutassuk, hogy mi vagyunk a Manchester United és meg akarjuk nyerni ezt a trófeát. Az elsõ lépés ehhez a mostani gyõzelem."

 

"Úgy gondolom, egy nagyon jól szervezett csapatuk van. Saját stadionjukban nagyon jól védekeztek. Igazság az, hogy nagyon kicsi volt a pálya, így kevesebb területet lehetett találni, de õk nagyon szervezetten játszottak, kihasználták helyzeteiket és amit Dániában nyújtottak, azért elismerést érdemelnek."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!