Manchester United 5-1 FC Midtjylland

A Manchester United 5-1-es gyõzelemmel válaszolt a Dániában elszenvedett 2-1-re, így 6-3-as összesítéssel lépett tovább az Európa-ligában. Az este folyamán talán új csillag is született az Old Traffordon.


Bár Marcos Rojo már a kispadra leülhetett, Louis van Gaal feje újra fõhetett, hiszen újabb védõt veszített el, ráadásul az idei legjobbat, Chris Smallingot. Az angol hátvéd kiesésével Michael Carrick lépett vissza Daley Blind párjának, míg a középpályán a Shrewsbury elleni duó rajtolt.

 

Ráadásul ahogy az odavágó elõtt, most is megsérült egy játékos még a meccset megelõzõen. Anthony Martial nem is melegített, helyette Marcus Rashford került a kezdõcsapatba.

 

A sok sérült ellenére is jobban kezdtek a hazaiak, Memphis Depay két szép csel után a hosszúba próbálta tekerni, de egy védõ fejjel hárítani tudott.

 

A dánok képtelenek voltak támadást indítani, a manchesteriek minden próbálkozásukat hamar lefülelték és azonnal támadtak vissza, és az elsõ 15 percben sok beadással próbált operálni a United, de nem sok sikerélményük adódott.

 

A 16. percben egy baloldali bedobás után Rashford tört középre, majd 17 méterrõl lõtt, Andersen nagyon mentett. Egy perccel késõbb egy sarokrúgás utáni lövést is hárított a vendégek kapusa.

 

Bõ 20 perc telt el, mikor Guillermo Varela szerzett labdát a középpályán, megindult, majd felívelt Rashford felé, de Bodurov el tudta fejelni a csatár elõl a labdát. Két perccel késõbb Novak volt határozatlan hátul, Lingardba lõtte a labdát, akirõl kapu felé pattant az, de végül ha centikkel is, de elkerülte a kaput.

 

Huszonhét perc telt el, jött a hidegzuhany. Nem esõ, hanem gól formájában. A semmibõl szerzett vezetést a Midtjylland. Sisto megetette Blindet és Carricket is, majd 14 méterrõl a jobb alsóba lõtt, így már 3-1-volt az összesítés a dánok javára.

 

Csak öt percig tartott a vendégek öröme, Depay a balon betört a tizenhatosra, egy csellel elment Römer mellett, szinte már az alapvonalnál járt, onnan próbált beadni, a labdába Bodurov rosszul ért bele és saját kapujába vágta a játékszert, 1-1!

 

A félidõ utolsó 7-8 percét meghúzta a manchesteri gárda, elõbb egy beadás utáni kavarodást követõen Morgan Schneiderlin ollózása kerülte el centikkel a kaput, majd ismét a francia középpályás próbálkozott, de fejese a kapufán csattant. Megérdemelte volna a gólt, nagyon jól teljesített az elsõ félidõben.

 

Depay ismét tüzelt, de fél métert tévedett, majd a holland passza után Herrera iramodott volna meg, de Römer buktatta õt, s mivel a szabálytalanság a tizenhatoson belül történt, Vad II. büntetõt ítélt. A tizenegyest Juan Mata lõtte, de a jobb alsõba tartó labdáját Andersen szögletre tolta.

 

A félidõ utolsó momentuma egy Rashford-lövés volt, de a fiatal csatár nem talált kaput.

 

Bár a Vörös Ördögök sokkal jobban fociztak ellenfelüknél, egyelõre még a dánok álltak továbbjutásra.

 

A második félidõben is aktívabban kezdtek Louis van Gaal srácai, Mata zseniális labdát tálalt a hosszún álló Schneiderlinnek, aki azonban lövés helyett centerezni próbált, hiba volt.

 

A 49. percben egy gyors szabadrúgást követõen Depay az alapvonalig robogott, átívelt a túloldalra Herrerához, aki 8 méterrõl fejelhetett, de a labda elsuhant a kapufa mellett. Óriási lehetõség maradt ki.

 

Hét perc telt el a félidõbõl, amikor egy villámgyors kontra végén Sergio Romero mentett hatalmasat Sisto elõl. Nagyon kellett, mert ha újabb gólt szerzett volna a Midtjylland, nagyon nagy bajba kerülhetett volna a United.

 

Ahogy teltek a percek, egyre nagyobb nyomás nehezedett a vendégcsapatra, aminek a 63. percben meg is lett az eredménye. Egy szögletet követõen jobbról átszállt a labda mindenkin, a hosszún érkezett Mata, aki az alapvonalról visszalõtte a játékszert középre, amire tökéletesen érkezett Rashford, aki 7 méterrõl kapuba talált, 2-1 az állás, összesítésben 3-3, hosszabbítás következhetett volna.

 

 

Talán a dánok épp a hosszabbításra hajtottak már, ellenben a hazaiak nem szerettek volna ráadást, így tovább támadtak. Már húsz perc sem volt hátra, amikor a Depay, Mata, Lingard trió szép támadást vezetett végig, az angol szélsõ elesett a tizenhatoson belül, ám elmaradt a büntetõ, sõt még Jesse kapott sárgát mûesés miatt.

 

A 75. percben Mata kiváló kiugratását Varela kapta meg, egy csel után átívelt a hosszúra, ahol Rashford érkezett tökéletesen, a fiatal csatár nem is hibázott, és már a Vörös Ördögök álltak továbbjutásra.

 

A kialakult helyzet nem tett jót a vendégeknek, akik összeroskadtak a végére és az utolsó percekben már a kiütésre hajtottak a hazaiak. Ez meg is lett, elõbb Hansen kezezése után megítélt büntetõt Herrera vágta be a jobb felsõbe, majd a 90. percben Mata átadása után Depay 20 méterrõl lõtte ki a jobb alsót.

 

 

A Vörös Ördögök rengeteg helyzetet kialakítva megérdemelten jutottak tovább. Depay, Schneiderlin, Mata, Varela és Rashford játéka kimondottan remekre sikeredett. Pozitívum még Rojo visszatérése és a fiatalok játéka is.

 

Európa-liga, Legjobb 32 között, visszavágó
Manchester United 5-1 FC Midtjylland
Old Trafford

 

Vezette: Vad II. István

 

United: Romero - Varela, Carrick, Blind, Riley(Rojo 79.) - Schneiderlin, Herrera(Poole 91.) - Lingard(A.Pereira 86.), Mata, Memphis - Rashford
Nem használt cserék: J. Castro Pereira, McNair, Love

 

Midtjylland: Andersen, Römer, Hansen, Bodurov, Novak, Sparv, Poulsen, Olsson(Pusic 79.), Hassan(Kadlec 66.), Sisto, Urena(Onuachu 46.)
Nem használt cserék: Dahlin, Jensen, Nielsen, Royer

 

Gólszerzõ: Bodurov 32', Rashford 63', 75', Herrera 87' (11-es), Depay 90' illetve Sisto 27'

 

Sárga lap: Lingard illetve Novak, Römer

 

Piros lap: Römer

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!