Beharangozó: Manchester United - Arsenal

A Premier League 27. fordulójának egyik legizgalmasabb mérkõzésének ígérkezik a Manchester United - Arsenal találkozó. A nagy kérdés pedig az, hogy erre a hétre összejön-e a United számára a triplázás és sikerül megnyerni a harmadik mérkõzést?!


A United játékosai úgy vágtak neki a hétnek, hogy három gyõzelmet szeretnének ünnepelni vasárnap este. Ebbõl kettõ már teljesítve, hiszen hétfõn a Shrewsburyt fektették kétvállra Louis van Gaal tanítványai, míg csütörtökön pedig az FC Midtjylland csapatát ütötték ki a Vörös Ördögök. A két találkozón összesen 8 gólt szerezett a United és csupán egyszer tudták bevenni az ellenfelek Romero kapuját.

 

Ami azonban tény, hogy a három találkozó közül az Ágyúsok elleni mérkõzés lesz a legnehezebb feladat a csapat számára. Egy hazai gyõzelemmel pedig kicsit közelebb lehetne kerülni a legjobb négy helyezetthez, bár tény és való, hogy amennyiben a United legyõzi az Arsenalt, azzal hatalmas szívességet tenne a Leicester csapatának, akik továbbra is vezetik az angol bajnokságot és a hétvégi ellenfelük a Norwich City lesz, ami valljuk be, nem lehetetlen küldetés.

 

Sajnos még mindig sok a sérült játékosunk, viszont jó hír, hogy De Gea, Martial, Smalling és Borthwick-Jackson is visszatérhet talán vasárnap. Továbbá Marcos Rojo is remek egészségi állapotnak örvend és az sem kizárt, hogy a kezdõben számít rá a holland mester.

 

A United hiányzói lehetnek:

Keane, Shaw, Valencia, Young, Rooney, Darmian, Fellaini, Januzaj, Jones, Schweinsteiger

 

Érdekességek:

  • Az Ágyúsok nyeretlenek voltak utolsó nyolc Premier League találkozójukon, melyen az Old Traffordra látogattak. (2D, 6V) Az FA-kupában azonban az elõzõ szezonban le tudták gyõzni hazai közönsége elõtt a Unitedet.
  • Ha a United nyer, akkor az elsõ csapat lesz, akik az Arsenalt 50 alkalommal le tudták gyõzni hazai pályán.
  • Az Arsenal utolsó 23 Old Traffordon játszott mérkõzésébõl csupán egy alkalommal tudott egynél több gólt szerezni a United ellen, amikor a United 8-2-re gyõzte le Wenger tanítványait 2011. augusztus 28-án.
  • A Vörös Ördögök 41 ponttal állnak a Premier League 5. helyén, ez a legalacsonyabb pontszám a United számára 26 forduló elteltével, mióta a Premier League létezik.
  • A United 33 gólt szerzett 26 találkozón. Ilyen kevés gólt ennyi mérkõzésen utóljára az 1989/90-es szezonban szereztek a Vörös Ördögök.
  • A United csupán 20 gólt szerzett az idei kiírásban hazai pályán. 
  • Az Ágyúsok kapura lövéseinek csupán 21%-a érkezik a büntetõterületen kívülrõl. Ez a legalacsonyabb százalékos arány a tabella elején tanyázó csapatok közül.

 

Egymás elleni statisztika:

Örökmérleg: 222 találkozó - 93 United gyõzelem, 49 döntetlen, 80 Arsenal siker - gólarány: 338-313 a United javára

Premier League: 47 találkozó - 21 United gyõzelem, 14 döntetlen, 12 Arsenal siker - gólarány: 66-46 a United javára

 

Legutóbbi öt bajnoki ebben a felállásban:

United (V) - Arsenal (H): 0-3 (2015.10.04.) 

United (H) - Arsenal (V): 1-1 (2015.05.17.)

United (V) - Arsenal (H): 2-1 (2014.11.22.)

United (V) - Arsenal (H): 0-0 (2014.02.12.)

United (H) - Arsenal (V): 1-0 (2013.11.10.)

 

A két csapat formája legutóbbi öt bajnokija alapján:

United: Gy, V, Gy, D, V

Arsenal: D, V, D, Gy, Gy

 

A csapatok legjobb góllövõi:

United: Rooney 14 gól, Martial 10 gól, Depay 7 gól, Mata 7 gól

Arsenal: Giroud 18 gól, Sánchez 10 gól, Walcott 6 gól, Özil 6 gól

 

A United várható kezdõcsapata:

De Gea, Rojo, Blind, Smalling, Love, Schneiderlin, Carrick(c), Depay, Mata, Pereira, Martial

 

Premier League 27. forduló

Manchester United (5) - Arsenal (3)

Old Trafford, 2016.02.28. 15:05

 

A mérkõzés játékvezetõje: Craig Pawson

 

Fanatics tipp: 2-1

 

"Az õszi meccs úgy kezdõdött, mint egy jól irányzott balegyenes. Már a 7. percben padlón volt a csapat, 2:0 volt az állás és végül 3:0-ra nyert az Arsenal. Illene visszavágni azért a pofonért. A rengeteg sérült miatt közel sem ideális a helyzet és az idei szezonban az Old Traffordon (is) elért kínos eredmények sem adnak okot túl nagy bizakodásra. A rossz elõjelek ellenére, mégis van egy olyan érzésem, hogy 2:1-re nyer a Manchester United (egy újabb Rashford góllal és Depay-találattal). Annál is inkább, mert az Ágyúsok utoljára 10 éve nyertek a bajnokságban az Old Traffordon."

 

Kislány, nagy foci

 

A mérkõzés ÉLÕben követhetitek a Fanatics TV streamjein, illetve a Digi Sport 1 sportcsatornán is!


manutdfanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!