Manchester United 3-2 Arsenal

Marcus Rashford újabb csillogása újabb sikerre vitte a Manchester Unitedet.


Apró pozitívumokkal kezdõdhetett a találkozó a manchesteriek számára, hiszen David de Gea és Marcos Rojo is visszatérhettek a kezdõcsapatba, míg Marcus Rashford megragadt ott és immár a Premier League-ben is bemutatkozhatott.

 

Óvatosan indult a meccs, egyik csapat sem esett neki ellenfelének, ami miatt az iram és a színvonal sem verte az eget.

 

A 7. percben óriási lehetõséget szalaszott el Monreal, aki Öziltõl kapott zseniális átadást, a védõ azonban De Geába lõtte a labdát. Jól mozdult ki kapujából a spanyol.

 

Hat perccel késõbb Rashford indult meg a bal szélrõl, betört két ember között, Gabriel elgáncsolta, a játékvezetõ azonban csak szabadrúgást ítélt, pedig lehet, hogy már a vonalon történt a szabálytalanság. A pontrúgást Memphis Depay küldte kapura, Cech azonban hárítani tudott. Remek lövés volt.

 

Eltelt majd 20 perc, ami alatt a két gárda alig veszélyeztett, ám a 29. és 32. perc között két gól is esett. szerencsére mindkettõt a Vörös Ördögök lõtték, pontosabban Rashford duplázott - ismét!

 

A 29. percben Ander Herrera labdaszerzése után szép támadást láthattunk, a baszk játékos Juan Matához továbbított, aki visszatette Herrerának, majd Guillermo Varelához került a játékszer. A védõ beívelt, Gabriel röviden mentett, érkezett Rashford, aki kapuba lõtt, 1-0 a Unitednek.

 

Három perc múlva ismét gyors és szép támadást láthattunk, Jesse Lingard befelé tört, ezzel megnyitotta az utat Varela elõtt, aki Matától meg is kapta a labdát, bár a spanyol passza kicsit hosszúra sikerült, így a bekk inkább visszafejelt Lingardhoz. A szélsõ középre ívelt, megtalálta a teljesen üresen felugró Rashfordot, a csatár pedig 6 méterrõl a jobb alsóba bólintott.

 

 

Sokáig nem volt felhõtlen az öröm az Old Traffordon, a 40. percben a semmibõl jött a szépítés. Egy szabadrúgás után Welbeck bólintott a bal alsóba.

 

Sõt, Daley Blind buta szabálytalansága után kiváló helyrõl lõhetett szabadrúgást a londoni csapat, de szerencsére sem Özil, sem Sanchez nem tudta átlõni a labdát a sorfalon.

 

A szünet után nagy nyomás alatt tartotta ellenfelét az Arsenal, folyamatosan a manchesteri térfélen járatták a labdát, igaz, komoly lehetõségig nem jutott el a Wenger-csapat. A Vörös Ördögök elõször az 53. percben tudtak támadást vezetni, de nem sok siker övezte azt.

 

Az 55. percben újabb fiatal mutatkozhatott be Louis van Gaal irányítása alatt, Tim Fosu-Mensah lépett pályára, aki Marcos Rojót váltotta. Az argentin megint megsérült, pedig csak az elõzõ találkozón tért vissza.

 

 

Depay jobboldali szabadrúgása után Schneiderlin lõhetett 9 méterrõl, de Coquelin elképesztõen nagyot blokkolt.

 

A semmibõl jött az újabb manchesteri találat, Mata a középpályáról indította Rashfordot, aki nagyszerûen tartotta a labdát, majd az érkezõ Herrera elé tálalt, aki 20 méterrõl a bal felsõt nézte ki magának, de a lövése megpattant Koscielny-n, így került a labda a hálóba. 3-1, mindez a 64. percben történt.

 

Öt perccel késõbb ismét egy gólra olvadt a United elõnye. Jobbról érkezõ beadást Welbeck kotorta kapura, De Gea hihetetlen nagyot hárított, de a kipattanóra Özil érkezett és 11 méterrõl kapuba talált, 3-2.

 

Húsz perc volt hátra, amikor Herrera buktatta Ramsey-t, aki azonnal felpattant és torkon ragadta a baszk játékost, majd ellökte õt. Hosszas tanakodás után a játékvezetõ megkegyelmezett a walesi játékosnak, csak sárga lapot mutatott fel neki.

 

Jól védekezett a manchesteri csapat, nem igazán jutott komoly helyzetig az Arsenal, a 80. percben is csak kapu fölé tudott fejelni Giroud.

 

Az utolsó percekben már nem igazán akart gólra törni a hazai csapat, leginkább a labdatartásra összpontosított minden hazai játékos.

 

Bár az angol lapok az Ágyúsokat látták esélyesebbnek, fõleg annak tudatában, mennyi sérülttel rendelkezett a United, ám Louis van Gaal srácai ismét nagyot küzdöttek, aminek meg is lett az eredménye.

 

Premier League, 27. forduló
Manchester United 3-2 Arsenal
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

Manchester United: De Gea - Varela, Carrick, Blind, Rojo(Fosu-Mensah 55.) - Schneiderlin, Herrera(Weir 95.) - Lingard, Mata, Memphis Rashford(Januzaj 80.)
Nem használt cserék: Romero, McNair, Riley, Januzaj, Pereira

 

Arsenal: Cech - Bellerin, Gabriel, Koscielny, Monreal - Ramsey, Coquelin(Elneny 69.) - Welbeck(Iwobi 83.), Özil, Sanchez - Walcott(Giroud 63.)
Nem használt cserék: Ospina, Mertesacker, Gibbs, Campbell

 

Gólszerzõ: Rashford 29', 32', Herrera 64' illetve Welbeck 40', Özil 69'

 

Sárga lap: Varela, Carrick, Herrera, Januzaj illetve Ramsey, Elneny, Özil

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!