Manchester United 1-0 Watford

A Vörös Ördögök Juan Mata csodaszép góljával gyõztek, és mivel a City, a Spurs és az Arsenal is kikapott, míg a Leicester tegnap döntetlent játszott, közeledtek az élbolyhoz.


Louis van Gaal nagyon fiatal csapatot küldött pályára a ma esti találkozón, bár sok választása nem maradt a rengeteg sérülés miatt. A csapatkapitány ezúttal Juan Mata lett, aki a kezdõ legidõsebb tagja volt a maga 27 éves életkorával. Timothy Fosu-Mensah kezdõként léphetett pályára, mint ahogy Marcus Rashford is, aki berobbant a labdarúgás világába.

 

Jobban kezdett a Watford, az elsõ percekben a vendégek tûntek koncentráltabbnak, ám ez az állapot hamar semmivé vált. A 9. percben Morgan Schneiderlin zseniális passzal ugratta ki Anthony Martialt, ám a franciát szerelni tudta a védelem. Gyorsan elvégzett szöglet után ismét Martial kapott remek labdát, de fejese nagyon gyatrára sikeredett.

 

A 12. percben Fosu-Mensah adta el saját térfélen a játékszert, Ighalo 15 méterrõl tüzelhetett, de lövése egy védõn megpattanva szögletre csorgott. Négy perc múlva a fiatal holland védõ csodás szerelésével indult egy manchesteri támadás. Herrera passzolt Matához, aki Depay-t szögtette, Memphis azonban borzalmas lövést engedett el.

 

A 18. percben a másik holland belsõ védõnk (Daley Blind) nem igazán tudta, mit csinál, a tõle 10 méterre álló Ighalóhoz lõtte a labdát, a csatár pedig köszönte szépen, egybõl lõtt, de David de Gea a helyén volt.

 

Egy perccel késõbb egy baloldali szabadrúgást fejelt ki a watfordi védelem, ám a labdára Schneiderlin csapott le és 23 méterrõl azonnal megindított egy bombát, ami azonban centikkel elsuhant a jobb kapufa mellett. A United legjobb lehetõsége volt ez az elsõ félidõben.

 

Az elsõ játékrész felét követõen elõbb Holebas lõtt, majd Ighalo került hatalmas helyzetbe, de egyikük sem talált a kapuba.

 

Mint ahogy a másik oldalon Mata csúsztatása után Martial próbálkozhatott, de nagyon gyenge megoldással nem hozta kellemetlen szituációba Gomes-t.

 

A 38. percben Ighalo került megint helyzetbe, Fosu-Mensah sem tudta szerelni, a csatár próbálkozását azonban De Gea hárítani tudta. A szünet elõtt még egy kellemetlen pillanat maradt a manchesteriekre, egy rövid hazaadásra csapott le a vendégek csatára, De Gea azonban ismét a helyén volt.

 

Bár többet volt a labda a hazaiaknál és talán az õ akaratuk érvényesült, ha Ighalo jobban összpontosít és nem De Gea véd, akár a Watford is vezethetett volna.

 

Fordulás utáni elsõ 2-3 percben még az öltözõben maradtak a hazaiak, még ha nem is szó szerint. Bár a pályán voltak a játékosok, nem igazán volt meg köztük az összhang, amit a vendégek igyekeztek is kihasználni. Az 51. percben két szöglet után is veszélyes szituáció alakult ki, elõbb Prödl próbálkozott, de Rashford a gólvonalon mentett, mard Britos nem tudott közelrõl a kapuba találni.

 

A 60. perc környékén éledeztek a hazaiak, Mata 22 méterrõl leadott bombáját Gomes hárította, a kipattanóra a spanyol csapott le, akit Prödl gáncsolt, kiváló helyrõl végezhetett el szabadrúgást a United. A pontrúgást Memphis hanyagul a sorfalba küldte. Talán jobb lett volna, ha a csapatkapitány végezte volna el.

 

Alig 3 perccel késõbb Mata tüzelt ismét, de Britos blokkolni tudott. Közben az oldalvonalnál Jesse Lingard melegített.

 

Nem, hogy éledezett, felébredt a hazai csapat. Nagy nyomás nehezedett a vendégekre. Rashford jobbról megindult - nem elõször a mérkõzésen, miután Van Gaal megcserélte õt és Martialt, laposan centerezett, a labda azonban elsuhant a lábak között. A hosszún Herrera még begyûjtötte azt, alapvonalig cselezte magát, onnan visszagurított Matához, aki a hosszúba próbált csavarni, ha keveset is, de tévedett.

 

A 79. percben a Watford is mevillantotta fogát, egy baloldali beadást Blind röviden lõtt ki, Amrabatig jutott a labda, ám a holland védõ végül szögletre mentett. A sarokrúgás remekül szállt be, érkezett Prödl, fejese azonban elkerülte a kaput.

 

Már csak 7 perc volt hátra, mikor Britos szabálytalankodott Martiallal szemben, nagyon jó helyrõl jöhetett szabadrúgással a hazai gárda. Mata volt a végrehajtó, de még milyen végrehajtó! 21 méterrõl a hosszúba tekerte a labdát, ezzel 1-0-ra vezettek a Vörös Ördögök!!!

 

 

A gól után visszaálltak a hazaiak, Van Gaal lehozta gólszerzõjét és Paddy McNairt, egy védõt állított helyette. Bár a Watford próbált támadni, nem tudta feltörni a manchesteri védelmet, így a csapat nagyon fontos három pontot szerzett.

 

 

Premier League, 28. forduló
Manchester United 1-0 Watford
Old Trafford, 75272 nézõ

 

Vezette: Mike Jones

 

United: De Gea; Varela, Blind, Rojo(Darmian 70.), Fosu-Mensah; Schneiderlin, Herrera(Lingard 77.); Martial, Mata(McNair 89.), Memphis; Rashford
Nem használt cserék: Romero, Riley, Rothwell, Weir

 

Watford: Gomes, Nyom, Britos, Prödl, Holebas; Capoue, Watson, Behrami(Anya 86.); Abdi(Suarez 70.), Deeney, Ighalo(Amrabat 74.)
Nem használt cserék: Pantilimon, Cathcart, Paredes, Ake

 

Gólszerzõ: Mata 83'

 

Sárga lap: Fosu-Mensah illetve Britos 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!