West Bromwich Albion 1-0 Manchester United

Ötlettelen, lagymatag játékkal a Manchester United vereséget szenvedett Birminghamben.


Louis van Gaal láthatóan a csütörtöki Európa-liga találkozót is szem elõtt tartotta, hiszen Morgan Schneiderlint és Memphis Depay-t is csak a kispadra tette.

 

A holland szakember annak is örülhetett, hogy a cserék között lehetett már Marouane Fellaini is, ráadásul Phil Jones és Antonio Valencia visszatérésére sem kell sokat várni.

 

Az elsõ lehetõség a vendégek elõtt adódott, Anthony Martial fordult le védõjérõl, lövését azonban Foster biztosan hárította.

 

Mint ahogy számítani lehetett rá, a West Brom nagyon szervezetten védekezett, harciasan játszott és megnehezítette a Vörös Ördögök dolgát mind támadásban, mind védekezésben. Utóbbira fõleg az elsõ 15 perc után láthattunk példákat, de sem Berahino, sem Gardner nem talált a kapuba.

 

A 23. és a 26. perc között Juan Mata pillanatai jöttek - bár ne jöttek volna. A spanyol elõbb egy szabadrúgást nem hagyott elvégezni (ráadásul a hazai térfélen), ami miatt sárga lapot kapott, majd három perccel késõbb Fletcherbe rúgott bele, amiért Mike Dean felmutatta a második sárga lapot is. Addig sem volt egyszerû dolga a manchesterieknek, de tíz emberrel még nehezebben lehetett elképzelni, hogyan is nyerhet ma a United.

 

 

Szinte azonnal gólt szerezhetett volna az Albion. De Gea kint állt kapujából, McAuley 25 méterrõl tüzelt, lövése csapódott lefelé, a spanyol kapust meg is lepte, de szerencséjére a labda elkerülte a kapufát.

 

A 34. percben Dawson beadását Berahino próbálta kapura kotorni, de Chris Smalling kiválóan blokkolt. Négy perccel késõbb Rondon tette le Sessegnonnak a labdát, a szélsõ lövését David de Gea vetõdve hárította.

 

Öt perc volt a félidõbõl, amikor Daley Blind lõtte elõre a labdát, Jesse Lingard a szögletzászlónál összeszedte azt, majd két jó csellel befelé indult, Martialhoz passzolt, a francia azonban lassan gondolkozott, lövését könnyedén blokkolták a védõk.

 

A szünet elõtt még egy Rondon-lövést jegyezhettünk fel, amit Smalling ismét blokkolt.

 

Jobban kezdte a United a második félidõt, elõbb Martial egyéni megindulása után Rashford lövése került szögletre, majd újabb szögleteket harcoltak ki a vendégek.

 

Az 54. percben Lingard kapott labdát, a bal oldalvonal mellõl befelé iramodott meg, majd 17 méterrõl lövésre szánta el magát. A labda jól is szállt a hosszú felsõ felé, de sajnos célt tévesztett és a háló tetején landolt.

 

Öt perccel késõbb Martial buktatása után lõhetett kiváló helyrõl szabadrúgást Van Gaal csapata, Herrera azonban a sorfalba bombázott.

 

A 61. percben Pocognoli beadására érkezett Berahino, a csatár lövése elkerülte a kaput, ám a 66. percben a szélsõ védõ gólpasszt adott. Egy újabb remek beadást küldött a kapu elé, ahol Rondon teljesen üresen át is vette, majd 6 méterrõl a bal alsóba gurított. Blind azt sem tudta, hol van, úgy ténfergett ide-oda.

 

Van Gaal pályára küldte Memphis Depay-t, hátha egyéni megoldásból sikerül valamit összehoznia a hollandnak, de semmire nem ment õ sem.

 

A WBA remekül védekezett és próbált gyors támadásokat végigvinni, míg a United ismét lassan, ötlettelenül focizott egész végig.

 

A gólhoz a West Brom volt közelebb az utolsó percekben is, de újabb találatot nem szereztek Tony Pulis srácai.

 

A Vörös Ördögök közül egyedül talán Smallingot lehetne kiemelni, aki végig nagyot küzdött és nagyszerûen védekezett.

 

 

Premier League, 29. forduló
West Bromwich Albion 1-0 Manchester United
The Hawthorns, 24878 nézõ

 

Vezette: Mike Dean

 

WBA: Foster; Olsson, Chester, Yacob, Gardner, Berahino(Sandro 88.), McAuley, Fletcher, Dawson(Pocognoli 55.), Sessegnon(McClean 69.), Rondon
Nem használt cserék: Myhill; Anichebe, Lambert, Pritchard

 

Man Utd: De Gea - Darmian(Fosu-Mensah 83.), Smalling, Blind, Rojo - Carrick, Herrera(Schneiderlin 62.) - Lingard, Mata, Martial - Rashford(Memphis 75.)
Nem használt cserék:  Romero, Varela, Weir, Fellaini

 

Gólszerzõ: Rondon 66'

 

Sárga lap: Olsson illetve Mata

 

Piros lap: Mata

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!