Hazai környezetben készülhet a csapat csütörtökre

Szokásos bázisán készülhet a Manchester United a holnap esti, Liverpool elleni Európa-liga összecsapásra, miután speciális kérelmüket pozitívan bírálta el az UEFA.


A jelenlegi UEFA szabályozás alapján az európai kupasorozatokban a vendégcsapatnak egy nappal a mérkõzést megelõzõen 27 mérföldnél nem távolabb lévõ helyen kell tartózkodnia a hazai csapat stadionjához képest.

 

A Manchester United angliai idegenbeli mérkõzéseit megelõzõen általában Salfordban készül. Ez azonban 34 mérföldre van az Anfieldtõl, amely okán fenn állt annak a lehetõsége, hogy a nyolcaddöntõ elsõ mérkõzését megelõzõen egy nappal már Liverpoolba kell utazniuk.

 

Lowry Hotel, a klub mérkõzések elõtti fõhadiszállása

 

A klub edzõkomplexuma, Carrington is hét mérfölddel az ilyenkor az UEFA által engedélyezett távolságon kívül esik.

 

A United által benyújtott kérvény azonban pozitív elbírálásban részesült, így az UEFA különleges engedélyt adott arra, hogy a csapat szerdán este is Manchesterben maradjon.

 

Így Louis van Gaal együttese szokásos módon ma reggel Carringtonban edzett, Liverpoolba pedig csak holnap reggel indulnak el.

 

A csütörtöki mérkõzés lesz az elsõ alkalom, hogy az angol futball két nagyágyúja összecsap egymással az európai kupaporondon. A jövõ heti visszavágót megelõzõen a Liverpool egyébként Manchesterben tölt egy napot.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!