Liverpool 2-0 Manchester United

Hiányzott az akarás, hiányzott a szív, hiányzott a támadófoci, hiányzott a jó eredmény...hiányzik az igazi Manchester United.


Kissé meglepõ húzás volt Louis van Gaaltól, hogy kezdõcsapatba tette Marouane Fellainit, aki most épült fel sérülésébõl. Mellette Guillermo Varela és Morgan Schneiderlin is visszakerültek a kezdõbe, amibõl ezúttal Ander Herrera maradt ki.

 

Jó hír volt még, hogy Bastian Schweinsteiger már leülhetett a kispadra.

 

Ennél több jó hír nem is jutott a Vörös Ördögök drukkerei számára az elsõ 45 percben. A félidõt leginkább így lehetne összefoglalni: Liverpool 1-4 David De Gea.

 

Ugyanis a United kapusa toronymagasan a vendégek legjobbja volt, akinek sok feladata akadt.

 

De az elsõ helyzet nem a hazaiak elõtt adódott, hanem a manchesteriek veszélyeztettek. Fellaini csúsztatása után Memphis Depay beadására érkezett Marcus Rashford, a fiatal csatár azonban nem találta el jól a labdát, így Mignolet-nak nem kellett dolgoznia.

 

A helyzet után azonnal nekiesett ellenfelének a Pool, amely saját kapuja elé szögezte a Unitedet. Szerencsére a hazai játékosok sok hibával játszottak, így a manchesteri védelemnek sikerült megoldani a feladatokat, vagy ha mégsem, volt egy De Gea, aki megoldotta.

 

Egészen a 20. percig sikerült is ez, ám ekkor Depay a tizenhatoson belül buktatta Clyne-t, a spanyol játékvezetõ pedig büntetõt ítélt. A tizenegyest Sturridge lõtte, De Gea beleért a labdába, de sajnos nem tudott hárítani. 1-0 a hazaiaknak.

 

Három perccel késõbb 2-0 is lehetett volna az eredmény. Sturridge borzalmas lövése a hosszún üresen érkezõ Coutinho elé került, a támadó kapura lõtt, De Gea azonban elképesztõ mentéssel meggátolta, hogy a labda a kapuban kössön ki. A kipattanót a hazaiak szedték össze, Henderson lövésre szánta el magát, de a spanyol kapus ekkor is hárítani tudott.

 

A 31. percben Firmino beadásánál Chris Smalling elcsúszott, a labda így Sturridge-hez került, ám a csatár lövését védte a United hálóõre.

 

A 35. percben szabadrúgáshoz jutottak a vendégek. Depay volt a végrehajtó, de 26 méterrõl leadott lövése nagyon elkerülte a kaput.

 

Csak három perc volt hátra a szünet elõtt, amikor jobbról érkezett egy lapos centerezés, Lallana megelõzte Smallingot és 6 méterrõl kapura pörgetett, De Gea reflex mozdulattal elhárította a veszélyt.

 

A szünet elõtt még egy Rojo-lövést jegyezhettünk fel, ám az méterekkel elkerülte a liverpooli kaput.

 

Nagyon kevés volt az, amit Louis van Gaal csapata az elsõ játékrészben produkált, a játékosok képtelenek voltak labdát tartani, passzpontossággal, passzok sebességével is bajok voltak, a párharcok

 

Van Gaal a második félidõre változtatott, Rashford helyett Michael Carrick került, aki smalling mellé került a védelem tengelyébe. Blind így felkerült a középpálya bal szélére, míg Memphis került fel éknek.

 

Az 51. percben Schneiderlin lövésést hárította Mignolet, majd az 54. percben Coutinho bombáját De Gea tolta a kapu fölé.

 

Kezdte kapuja elé szögezni ellenfelét a manchesteri csapat, de ez nem párosult helyzetekkel. Sõt, inkább a túloldalon volt dolga a kapusnak. Elõbb Clyne, majd Henderson próbálkozott, elõzõnél De Gea öklözött, utóbbinál pedig a kapusnak sem kellett beavatkoznia, mert a labda - ha nem is sokkal - elkerülte a kaput.

 

A 73. percben növelte elõnyét a Mersey-parti gárda. Henderson jobbról laposan centerezett, Carrick labdalevétele nem sikerült, elpattant tõle, Lallana szedte össze és passzolt Firminóhoz, aki közelrõl kegyetlenül bevágta a játékszert a hálóba, 2-0.

 

Van Gaal próbált változtatni, beállt Schweinsteiger és Herrera is, ám ezek a cserék sem vezettek komoly változásokhoz.

 

A hazaiak jobban akarták a gyõzelmet, sokkal jobban teljesítettek, gyorsabban, pontosabban játszottak, mint a Vörös Ördögök, így teljesen megérdemelten nyertek, nagy lépést téve ezzel a továbbjutásuk felé.

 

 

 

Európa-liga, nyolcaddöntõ
Liverpool 2-0 Manchester United
The Anfield

 

Vezette: Carlos Velasco Carballo

 

Liverpool: Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Can, Henderson - Lallana, Coutinho, Firmino(Origi 84.) - Sturridge(Allen 64.)
Nem használt cserék: Ward, Toure, Benteke, Smith, Ojo

 

United: De Gea - Varela, Smalling, Blind, Rojo - Schneiderlin(Schweinsteiger 78.), Fellaini - Martial, Mata(Herrera 78.), Memphis - Rashford(Carrick 46.)
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Riley, Weir

 

Gólszerzõ: Sturridge 20' (11-es), Firmino 73'

 

Sárga lap: Henderson, Lovren, Coutinho illetve Depay, Rashford, Fellaini

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!