Robson: Veszélybe kerülhet a United hírneve

Bryan Robson szerint a Manchester United presztízsét is fenyegetné az, ha a klub nem nyer trófeát vagy nem jut ki európai porondra.


A United jelenleg a bajnokság hatodik helyén áll, négy ponttal van lemaradva a negyedik helytõl, mely Bajnokok Ligáját érne, és két ponttal elõzi meg õt az ötödik helyezett, amely Európa-liga helyet jelent.

 

A Vörös Ördögök kijuthatnak az utóbbi sorozatba úgy is, ha megnyerik az FA-kupát, vagy a kupagyõztes a bajnokság elsõ négy helyén végez.

 

Jelenleg még versenyben van az Európa-ligában is - amelyet ha megnyerne, jövõre a BL-ben indulhatna - ám ehhez elõbb a Liverpool ellen elszenvedett 2-0-s verséget kellene kijavítania a klubnak.

 

Bryan Robson, a manchesteri legenda úgy véli, ha Louis van Gaalnak nem sikerül trófeát nyernie idén, vagy nem tudja kijuttatni csapatát Európába, az a klub hírnevét is csorbíthatja.

 

"Úgy gondolom, nyernie kell valamit, vagy legalább ki kell juttatnia a Unitedet Európába, ez a legkevesebb" - nyilatkozta Robson az AON Training Complex-ben. "Ha nem így történik, az nagy csapást jelent a United presztízsére nézve."

 

"Azzal, hogy az Arsenal kiesett a kupából, ha én a klub menedzsere lennék, erre figyelnék, mert szerintem ez megnyerhetõ és ezt el kell hitetni a srácokkal. Az FA-kupa megnyerése hatalmas lökést adhatna olyanoknak, akik még nem nyertek semmit a Uniteddel, önbizalmat adna nekik, ami kicsit hiányzott ebben a szezonban. 1990-ben megnyertük ezt, a következõ évben elhódítottuk a Kupagyõztesek Európa Kupáját, majd azután a bajnoki címet."

 

 

Robson azt is elárulta, nagyon szívesen látná Ryan Giggs-et Van Gaal utódjaként, sokkal inkább, mint a Chelsea-tõl menesztett Jose Mourinhót.

 

"Van Gaal három évre szóló szerzõdést kötött úgy, hogy Giggs végig a segítõje legyen annak érdekében, hogy láthassa, mikor áll készen a szintlépésre" - folytatta Robbo. "Ryan a klub fantasztikus játékosa volt, imádja azt, ahogy a United játszik, mindvégig ennél a klubnál focizott, így szerintem a megfelelõ helyen van a megfelelõ idõben."

 

"Az emberek azt mondják, ez túl nagy kihívás, túl nagy ugrás. Én nem értek egyet ezzel. Nézzük meg Pep Guardiolát, játékosként fellépdelt a Barcelona ranglétráján, majd az utánpótlásnál dolgozott, majd bíztak benne és elõlépett. Nagyon sikeres volt."

 

"Ugyanez a helyzet Ryannel. Tudja, mirõl szól ez a klub és ha a klub meglépi ezt, a szurkolók totálisan mögéjük állnának, mint ahogy Ryan mögé is."

 


SkySports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!