A United a derbin válaszolna a kritikusoknak

A Manchester Unitednek keveset kell utaznia, hiszen vasárnap a Manchester City ellen lép pályára az Etihadban egy olyan derbin, ami nagyon fontos lesz a legjobb négybe kerülést tekintve.


Louis van Gaal, Jesse Lingard és Chris Smalling is nyilatkozott az MUTV-nek a rangadót megelõzõen, ami egy olyan meccs lesz, melyen ha nyernek a Vörös Ördögök, úgy egy pontra felzárkózhatnak a City mögé.

 

A hétközi EL-kiesés után Van Gaal és játékosai azon dolgoznak, hogy a városi rivális ellen pozitív választ adjanak a Liverpool elleni kudarcra.

 

 

LOUIS VAN GAAL

 

"Azt hiszem, ez egy nyersz vagy meghalsz derbi lesz. Négy pontos hátrányban vagyunk most. Nyernünk kell, mert különben a szakadék egyre nagyobb lesz. Ha kikapunk, hét pont lesz a hátrányunk és talán nyolc mérkõzés marad hátra, ami alatt nagyon nehéz lesz visszajönnünk. Lehetséges még akkor is, de nagyon nehéz, mert még a West Ham United is elõttünk áll."

 

"Soha nem éreztem, hogy nyomás alatt lennék; teszem, amit tennem kell. Úgy érzik, önök nyomás alatt vannak? Minden héten felteszik ezt a kérdést nekem, ami nem jó dolog."

 

"A játékosok már regenerálódtak, jeges fürdõnek és ilyeneknek köszönhetõen. Nem tudunk edzeni meccsek között, már 2-3 hete nem edzettem a játékosokkal, csak a cserékkel, és ezért tudott Valencia 45 percet játszani. De ez volt a maximum számára, így [a Liverpool ellen] nem tudtam betenni az elsõ félidõben, mert számolnom kellett a hosszabbítással is. Folyamatosan ezen probléma megoldásán dolgozom."

 

"Hogyan közelítek meg egy meccset? Általában ugyanabban a stílusban játszunk és próbálunk egy bizonyos módon nyomást gyakorolni az ellenfélre. Ez azonban az ellenfél kvalitásaitól is függ, mint látható volt a Liverpool ellen."

 

"Szervezetlenséget kell kihoznunk a City védelmébõl. Tudjuk, hogy például Otamendi és Kompany várhatóan nem játszanak, így azt várjuk, hogy Demichelis és Mangala lesznek a védelem tengelyében, így ezt a helyzetet és a City-t magát kell kielemeznünk."

 

"Tudom, hogyan játszanak, de így is elemeznünk kell õket. Le fogok ülni a stábommal és kidolgozunk egy tervet."

 

 

"Ez azonban attól is függ majd, kik lesznek bevethetõ állapotban. Amikor a City elleni találkozóhoz közel játszol a Liverpool ellen, akkor ki kell várnod, mely játékosokra számíthatsz, így ez hatással lesz a tervemre, mert egyes játékosok változtathatnak a játékstíluson. Ez nem könnyû egy menedzser számára."

 

 

JESSE LINGARD

 

"Minden meccs megnyerhetõ. Nehéz mérkõzés lesz, de amíg megvan a megfelelõ terv és taktika és jó iramban, energikusan tudunk kezdeni, ahogy azt a Liverpool ellen is mutattuk, úgy nem látom, miért ne nyerhetnénk meg a találkozót."

 

"Rengeteget jelent ez; a stáb minden tagjának is. Fellépni a ranglétrán, hogy a Liverpool és a City ellen szerepelhess. Ezek mindig óriási meccsek, amiken játszani akarsz. Nyilvánvalóan a vasárnapi is egy hatalmas összecsapás lesz számomra és egy újabb, amit kipipálhatok a listámon. Megfelelõ gondolkodásmóddal megyünk a találkozónak, a feladatra koncentrálunk és reméljük, jól is hasznosítjuk ezt."

 

"Fellépve a ranglétrán csak élvezed a focit és ha megkapod a lehetõséget, hogy egy nagy csapat ellen egy nagy derbin pályára léphess, akkor egy álmod teljesül. De persze gyõzni akarsz, jó teljesítményt akarsz nyújtani a szurkolók és a családod számára is."

 

"Úgy vélem, nagy területeket fognak hagyni számunkra a középpályán a védekezõ középpályás területen, így ha ki tudjuk használni azt azáltal, hogy a szélsõ védõink felrohannak és laposan centereznek, úgy jó esélyünk lesz. Meg kell tartanunk a tömör védekezést és a tervet."

 

"A meccs elsõ 20 perce fontos lesz; a múltkor megmutattuk, hogy domináltunk, megnyertük a párharcainkat a pálya minden részén. Ez a legfontosabb, de nyilván hideg fejjel kell gondolkozni, mert nem szeretnéd, ha egy ilyen hatalmas meccsen hamar kiállítanának valakit - ami által egybõl nagy hátrányba kerülnél. De ha megszerezhetsz egy labdát, akkor meg kell szerezd!"

 

 

CHRIS SMALLING

 

"Szerencsére egy újabb nagy meccsünk lesz, hogy remek választ adjunk. Nincs jobb annál a felállásra, mint egy derbi. Úgy megyünk oda, hogy a válogatott szünetre a lehetõ legmagasabb szinten távozhattunk. Ráadásul a top 4-hez való közelítés legjobb módja az, ha legyõzöl egy olyan csapatot, amely a top 4-ben van."

 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!