Manchester City 0-1 Manchester United

A United a városi riválisának otthonából hozott el három pontot és ezzel egy pontra megközelítette a City-t és közelebb került ahhoz, hogy bejusson a top 4-be.


Ahogy azt Louis van Gaal várta, a Man City a Mangala-Demichelis kettõssel állt fel a védelem közepén, és ahogy a menedzser azt várta, a hazaiak területet adtak a középpályán a Unitednek.

 

Az elsõ helyzet a Kékek elõtt adódott; Sterling beadását Matteo Darmian röviden fejelte ki, Navas lõhetett 13 méterrõl, de nem talált kaput.

 

Tíz perc sem telt el a találkozóból, amikor Agüero bolondot csinált Chris Smallingból, aki szabálytalanságáért sárga lapot kapott. A megítélt szabadrúgásból azonban nem lett semmi.. Nem úgy azután, hogy Marcos Rojo saját térfelén szórta el a labdát, Touré estében is tovább tudott passzolni, majd Silva a balról beívelt, Navas érkezett, lövését azonban lábbal szögletre mentette David de Gea.

 

A 16. percben hidegzuhany érte a hazaiakat. Juan Mata remek átadását követõen Marcus Rashford nagyszerû csellel játszotta át Demichelis-t és már csak Harttal állt szemben, a fiatal csatár pedig az ilyen lehetõségeket belövi, így tett most is, higgadtan gurított a kapuba, 0-1!

 

 

A bekapott gól láthatóan megfogta a City-t, amely egyébként addig sem rohamozott. A gól után nem sokkal Anthony Martial bombáját öklözte ki Hart.

 

A Lingard-Martial-Rashford trió remekül mozgott a támadó harmadban, sok gondot okozott Pellegrini csapatának.

 

Touré is tanácstalan volt, senkinek nem tudott passzolni, így inkább 21 méterrõl tekert, De Gea rajta volt a lövésen, ami elkerülte a kaput.

 

Lagymatag városi derbit láthattunk, ám a félidõ végére megjött a tûz is, bár ez nem éppen szép megoldások miatt történt. Elõbb Agüero tartott rá Daley Blind lábára, majd a holland védõ két lökéssel próbált reagálni korábbi sérelmeire. A legnagyobb szópárbaj azonban nem ekkor, hanem a hajrában zajlott le. Morgan Schneiderlin csodás mozdulata után Rashford tört be a tizenhatoson belülre, Demichelis belépett a csatár elé, aki elesett, Oliver játékvezetõ azonban nem adott büntetõt. Demichelis és Rashford kakaskodni kezdtek, majd Jesse Lingard is megérkezett, akit a mezõny többi tagja is követett - már akik épp nem a sporinál reklamáltak az elmaradt tizenegyes miatt.

 

Az elsõ 45 percben jól mûködött a Van Gaal által készített terv, a hazaiak szinte komoly helyzet nélkül játszottak a szünetig.

 

Rosszul indult a második félidõ a hazaiaknak, Demichelis borzasztó hazaadására Martial csapott le, de Hart is érkezett, a két játékos összecsapott, a kapus húzta a rövidebbet és hordágyon kellett levinni õt.

 

A frissen beállt Caballerót Rojo és Martial is feladat elé állította, de sajnos mindkét esetben remekül tette a dolgát a hálóõr.

 

Tíz perce ment a játékrész, amikor Lingard átadását Darmian lõtte középre laposan, Rashford próbálta kapura kotorni a labdát, de Fernandinho blokkolni tudott.

 

Eltelt már 60 perc, amikor kezdett éledezni a hazai alakulat. Egyre többször jutottak el a United tizenhatosáig és átlövésekkel próbálkoztak, de ezek rendre elkerülték De Gea kapuját.

 

A csereként beálló Bony is próbálta aktivizálni magát, de õ sem tudott kapuba találni, mint ahogy a 66. percben Agüero sem, aki 3 méterrõl a kapufára fejelt.

 

A 78. percben Smalling szabálytalankodott az argentin csatárral szemben, gyorsan elkullogott a tetthelyrõl, mert õ is tudta, már egy sárgát összeszedett, szerencsére a játékvezetõ nem mutatta fel a másodikat.

 

Az utolsó 10 percben is inkább a hazaiak jöttek elõre, és a 91. percben Agüero lõtt 14-rõl, Valencia mellõl, de nem talált kaput.

 

Nagyon fontos három pontot szerzett Van Gaal csapata, de ha a következõ fordulóban nem sikerül legyõzni az Evertont, ez a három pont sem ér sokat.

 

 

Premier League, 31.forduló
Manchester City 0-1 Manchester United
Etihad Stadium, 54557 nézõ

 

Vezette: Michael Oliver

 

City: Hart(Caballero 50.), Sagna, Demichelis(Bony 52.), Mangala, Clichy, Fernandinho, Toure, Navas, Sterling(Fernando 25.), Silva, Agüero
Nem használt cserék: Zabaleta, Kolarov, M.Garcia, Iheanacho

 

United: De Gea, Darmian(Fosu-Mensah 83.), Smalling, Blind, Rojo(Valencia 62.), Schneiderlin, Carrick, Lingard, Mata(Schweinsteiger 70.), Martial, Rashford
Nem használt cserék: Romero, Fellaini, Januzaj, Memphis

 

Gólszerzõ: Rashford 16'

 

Sárga lap: Mangala illetve Smalling

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!