Rooney tájékoztat sérülése állapotáról

A Manchester United csapatkapitánya, Wayne Rooney reményei szerint 7-10 napon belül újra teljes értékû edzésmunkát végezhet, miután február 13. óta nem állhatott csapata rendelkezésére sérülés miatt.


A kapitány legutóbb a Stadium of Lightban, a Sunderland ellen elveszített bajnoki alkalmával lehetett pályán, amelyet követõen eddig 10 mérkõzésen volt kénytelen õt nélkülözni Louis van Gaal. Azonban az angol válogatott tegnap esti, Hollandia elleni barátságos mérkõzését megelõzõen az ITV szakértõjeként nyilatkozva pozitív információkról tudott beszámolni állapotát illetõen.

 

"Azt hiszem, hogy minden a tervek szerint halad, már kinti futóedzéseket végzek, egy héten, 10 napon belül pedig már a teljes értékû edzésmunka jön, szóval nem vagyok már túlzottan messze" - mondta Rooney.

 

Amellett, hogy fontos mérkõzéseket kényszerült kihagyni a Unitedben, válogatottbeli csapattársait is csak a lelátóról nézhette, amikor tegnap Hollandiát a Wembleyben fogadták, a világbajnok Németország elleni, berlini 3-2-es, fordításos gyõzelmet pedig otthonról követte nyomon.

 

A csatársorban helyet kapó Harry Kane és Jamie Vardy is eredményes tudott lenni azon a mérkõzésen, a Leicester City támadója pedig a hollandok kapuját is bevette, így számos kérdõjel jelent meg azt illetõen, Rooney vajon visszatudja-e nyerni kezdõcsapatbeli helyét visszatérését követõen. Amikor a válogatott gólrekorderét errõl kérdezték az ITV-ben, higgadtan és nyugodtan válaszolt a helyzettel kapcsolatban.

 

 

"Ahogyan azt a Unitedbeli és válogatottbeli karrierem során mindig is hangoztattam, soha nem veszem biztosra a helyemet a kezdõcsapatban" - tette hozzá.

 

"Természetesen mindenki játszani akar, és most olyan nagyszerû versenyhelyzet állt elõ, amely nem mindig volt meg, ez pedig a minõség emelkedésével is együtt jár. Izgalmas egy ilyen dolog részének lenni, és már alig várom, hogy újra egészséges legyek, és visszatérhessek a fiúk közé. Ez egyértelmûen egy olyan dolog, amelyet élvezek csinálni, és amit szeretnék folytatni is. Készen fogok állni, hogy újra megküzdjek a helyemért."

 

Amikor konkrétan arról kérdezték, nyomás alatt érzi-e magát válogatottbeli helye megõrzéséért, Rooney elutasította ezt a feltételezést, de dicsérte az angol válogatott keretének mélységét.

 

"Nem, nem hiszem, hogy meg kellene harcolnom a kerettagságomért. Ez egy izgalmas dolog - a korábbi tornákon ha mindenki egészséges volt, a kezdõcsapat többé-kevésbé fix volt."

 

"Most senki nem tudja, mi fog történni. A szövetségi-kapitány akár három-négy különbözõ variációban is pályára küldhet minket. Tényleg hiszek benne, hogy minõségi csapatunk van. Izgalmas tornának ígérkezik Anglia számára a mostani Európa-bajnokság, és én is nagyon várom már, hogy gólokkal járulhassak hozzá a teljesítményünkhöz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!