Darmian: Minimum követelmény a BL-kvalifikáció

Matteo Darmian elismerte, a Manchester United számára alapkövetelmény a Bajnokok Ligájában való indulás elérése ebben a szezonban, de erre szerinte nagy esélyük is van.


Hét mérkõzéssel a bajnokság vége elõtt, a United egy ponttal áll a jelenleg negyedik helyen tanyázó Manchester City mögött a Premier League-ben, vasárnap azonban az aranyéremért küzdõ Tottenham Hotspurhöz kénytelenek látogatni.

 

Egy, a Sky Sportsnak adott exkluzív interjúban, Matteo Darmian elmondta, hatalmas nyomás nehezedik rájuk az Old Traffordon, de a legutóbbi két bajnokijukon aratott gyõzelmeiket követõen magabiztosak azt illetõen, hogy kvalifikálni tudják magukat a Bajnokok Ligája jövõ évi kiírásába is.

 

"Normális dolog, hogy ha a Manchester Unitedben játszol, akkor hatalmas nyomásnak kell ellenállnod, de ezzel mi is tisztában vagyunk és minden tõlünk telhetõt megteszünk" - kezdte az olasz bekk.

 

"Szerintem a Manchester United a világ legnagyobb klubja, ezzel együtt pedig rengeteg elvárás és teher jár. Az emberek azt várják, hogy nyerjük meg minden mérkõzésünket."

 

"Most azt akarjuk, hogy a szezon végén ott legyünk a bajnokság legjobb négy csapata között. Nagy esélyünk van az FA-kupa elhódítására is idén, úgyhogy szeretnénk fejlõdni és dolgozni, emellett pedig ha lehetséges, akkor trófeákat nyerni."

 

"Igen, természetesen a top4-be kerülés az minimum elvárás egy ilyen klubnál. Ott akarunk lenni jövõre a Bajnokok Ligájában, a klub pedig ezen dolgozik."

 

"Ha keményen dolgozunk, akkor erre minden esélyünk meg is van. Megnyertük a legutóbbi két bajnokinkat, úgyhogy folytatni szeretnénk az utunkat."

 

 

Darmian tavaly nyáron, hivatalosan meg nem erõsítve, de híradások szerint négy évre, 12.7 millió fontért érkezett Angliába a Torino együttesétõl.

 

Minden sorozatot figyelembe véve 35 mérkõzésen léphetett pályára a válogatott játékos ebben a szezonban, és elmondása szerint a legnagyobb különbség a Premier League, illetve a Serie A között a fizikalitásban, és az alkalmazott taktikában keresendõ.

 

"Imádom a Premier League-t, és még szeretnék nagyon sokáig itt játszani" - tette hozzá.

 

"Rengeteg a különbség, hiszen ez egy hihetetlenül nagy klub, de a Serie A-ból érkezve is nagyon sok dolog más ott, mint itt."

 

"A Premier League sokkal fizikálisabb és kevésbé taktikus, ez a két legfontosabb különbség, de szerintem ez a világ legjobb bajnoksága, egyszerûen imádom."

 

"A játék gyors, a játékosok erõsek, nekem pedig alkalmazkodnom kellett ehhez a fajta futballhoz, de nekem amúgy is mindig az a célom, hogy fejlõdjek."

 

"A csapattársaim segítenek, hogy otthonosan érezhessem magam, ahogy az edzõi stáb is, úgyhogy számomra elég könnyû a beilleszkedés."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!