Manchester United 2-0 Crystal Palace

Jó fõpróba volt a mai mérkõzés az FA-kupa elõdöntõre, a United a vártnál könnyebben nyert Alan Pardew csapata ellen. Matteo Darmian csodaszép gólt lõtt a találkozón.


Louis van Gaal kicsit meglepõt húzott erre a találkozóra, Morgan Schneiderlin mellett Wayne Rooney került a középpálya közepére, míg elõttük a Juan Mata-Jesse Lingard-Anthony Martial trió próbálta helyzetbe hozni Marcus Rashfordot.

 

Remekül indult a találkozó a hazaiak számára, egy baloldali bedobás után Rashford sarkazott Matteo Darmian elé, az olasz beadott, Delaney próbált menteni, de szerencsétlenül ért a labdába, ami saját kapujába jutott, 1-0 a Unitednek.

 

A gól megnyugtatta az amúgy sem túl ideges manchesterieket, akik az utóbbi hetek talán legszebb játékát hozták az elsõ játékrészben. Tetszetõs támadások, befejezések jellemezték a csapat játékát az elsõ 45 perc alatt.

 

A 7. percben Rooney ívelt át a jobb szélre Antonio Valenciának, a bekk visszagurított Matához, aki a tizenhatos elõterébõl a kapu elé érkezõ Rooney-t próbálta megjátszani, de Mariappa menteni tudott. Egy perccel késõbb Mata lõtt 20 méterrõl, Speroni hárított.

 

A Vörös Ördögök órási mezõnyfölényben játszottak az elsõ 20 percben, ami a késõbbiekben sem nagyon változott, a Palace alig tudta átlépni a félpályát, míg Speroninak bõven akadt dolga.

 

A 23. percben Martial tekerését hárította a vendégek kapusa, majd Rooney is próbálkozott, de a hálóõr ismét a helyén volt.

 

Bõ félóra játék után majdnem újabb öngólt ért el Delaney, de szerencséjére Martial centerezése ezúttal szögletre pattant. Nem sokkal késõbb Rashford és Lingard is lövõhelyzetbe került, de egyikük sem talált a kapuba.

 

A 40. percben hatalmas gólszerzési esély adódott a United elõtt. Mata zseniális passza után Martial szembe került a kapuval, 15 méterrõl tüzelt, Speroni elképesztõen nagyot védett, a franciának sem sikerült gólt szereznie.

 

A találkozó 42. percében Daley Blind labdaeladása után Lee iramodott kapu felé, Adebayort próbálta megjátszani, de Chris Smalling megállította a támadást; Blind nagy köszönettel tartozott védõtársának.

 

Van Gaal csapata teljesen megérdemelten vezetett a félidõben, a Palace szinte semmit nem nyújtott támadásban, míg a hazaiak meglepõen jól játszottak.

 

A szünet után is a hazaiak elõtt adódtak lehetõségek, elõbb Rooney tekert hosszú alsó felé, ám Souare mentett, majd Mata lõhetett közelrõl, de Speroni megint nagyot hárított.

 

Tíz perc telt el a félidõbõl, amikor egy szögletet röviden szabadított fel a Palace védelme, Darmian mellel átvette a játékszert, majd 17 méterrõl bõdületes gólt vágott. A labda a kapufáról pattant a kapuba, 2-0!

 

 

Sajnos az újabb gól nem tett jót a találkozónak, és bár még mindig a United játszott támadóbb felfogásban és nagy fölényben, kevesebb helyzetet tudott kialakítani a csapat. Azonban a 62. percben pillanatok alatt két lövés is Speroni kapuja felé ment, de a kapus mind Lingard, mind Rashford próbálkozásánál a helyén állt. Bár két gólt kapott, a meccs embere talán így is a Palace hálóõre volt.

 

Az utolsó percekben lassan csordogált a mérkõzés, egyik kapu sem került tûz alá, talán mindkét gárda már a hétvégén sorra kerülõ FA-kupa elõdöntõkre tartalékolt.

 

 

Premier League
Manchester United 2-0 Crystal Palace
Old Trafford

 

Vezette: Lee Mason

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Blind, Darmian, Lingard(Herrera 72.), Schneiderlin, Mata, Rooney(Fellaini 78.), Martial, Rashford(Memphis 64.)
Nem használt cserék: Romero, Fosu-Mensah, Rojo, Young

 

Palace: Speroni; Kelly, Mariappa, Delaney, Souare; Jedinak, Cabaye(McArthur 65.), Lee(Mutch 60.); Zaha, Sako; Adebayor(Wickham 75.)
Nem használt cserék: McCarthy, Dreher, Puncheon, Campbell

 

Gólszerzõ: Delaney 4' (öngól), Darmian 55'

 

Sárga lap: Darmian illetve Kelly, Souare

 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!