Van Gaal: Én vagyok az egyik legjobb edzõ

Louis van Gaal szerint a média aláásta tekintélyét játékosai körében azzal, hogy állandóan a Manchester Unitedtõl való menesztésérõl cikkeztek - pedig szerinte a világ legjobb edzõi közé tartozik.


Gyakorlatilag az egész elmúlt félévet átszõtték azok a pletykák, hogy Jose Mourinho ül majd le Van Gaal helyére a Vörös Ördögök kispadján, a holland menedzser szerint ez pedig alaposan visszavetette csapata fejlõdését ebben a szezonban.

 

A szezon nagy részében a Manchester United képtelen volt az elvárásoknak megfelelõen teljesíteni, a szezon vége elõtt három mérkõzéssel azonban még mindig harcban állnak a Bajnokok Ligájában való indulásért az Arsenallal és a Manchester Cityvel, emellett pedig döntõbe jutottak az FA-kupában.

 

"Én egy edzõ, menedzser vagyok, akinek szüksége van tekintélyre, de ha a játékosok mindennap a jövõmrõl szóló találgatásokat olvassák, akkor vajon milyen tekintélyem van velük szemben? Mit gondolnak, mennyire akarják követni az utasításaimat, ha közben az jár a fejükben, lehet hogy holnap már nem is õ lesz itt?" - mondta Van Gaal a klub évzáró vacsoráján tartott beszédében.

 

"De én nem ilyen vagyok. Én nagyon arrogáns vagyok. Én a világ egyik legjobb menedzsere vagyok."

 

"Amikor a média hat hónappal ezelõtt már elkönyvelte, hogy kirúgtak... én azzal is megbírkóztam. Ez nem új számomra. De a játékosaim számára ez nem teremtett könnyû helyzetet."

 

 

Sir Alex Ferguson 2013-as visszavonulása óta a United nem tud állandóságot mutatni, Van Gaal pedig ennek kapcsán kijelentette, a szurkolóknak türelmesnek kell maradniuk - de reménykedik, hogy három év után hamarosan újabb trófeával bõvíthetik a klub gyûjteményét.

 

"Boldog vagyok, hogy egy döntõvel tudtam megajándékozni a szurkolókat. Az itteni elvárások hatalmasak" - tette hozzá.

 

"Átmeneti idõszakban vagyunk éppen. Ez pedig nem könnyû. A világ legnagyobb klubjánál támasztott elvárásoknak kell megfelelnünk."

 

Van Gaal emellett csak dicsérõ szavakkal tudta illetni az immáron harmadik alkalommal az Év játékosa-díjat bezsebelõ David de Gea-t, aki tavaly nyáron majdnem a Real Madridnál kötött ki.

 

"Mindenki tudja, hogy elég erõsen hívták Madridból. A barátnõje Madridban él, ahogy a szülei is, spanyol, a Real Madrid pedig egy nagyszerû klub, de továbbra is itt van, és menedzserként nagyon boldog vagyok, hogy magunk között tudhatom, és megérdemelten kapta meg ezt a mostani elismerést is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!