Smalling meghálálná Van Gaal bizalmát

A Manchester United védõje, Chris Smalling szeretné meghálálni Louis van Gaal bizalmát, amiért folyamatos játéklehetõséget biztosított számára a szezon során.


Smalling ebben az idényben több mint 50 alkalommal léphetett pályára a holland menedzser együttesében, Wayne Rooney és Michael Carrick hiányában pedig csapatkapitányi posztot is elláthatott.

 

Hétfõn este a klub felnõtt csapatának játékosai szavazatai alapján az Év játékosa díjat vehette át az évzáró gálavacsora keretében, az angol válogatott bekk pedig reméli, hogy továbbra is állandó jó játékkal tudja meghálálni Van Gaal belé vetett bizalmát.

 

"Tényleg csak az jár a fejemben, hogy valahogy viszonozhassam neki" - kezdte a Sky Sportsnak adott exkluzív interjúját.

 

"Rengeteg felelõsséget rak a játékosai vállára, a többi edzõjével karöltve pedig remek taktikai utasításokat ad nekünk, de az az igazi bizalom, hogy tudod, játszani fogsz és bízni fog benned."

 

Smalling úgy érzi, Van Gaal azt illetõen is nagyszerû munkát végzett a szezon során, hogy miként kell a játékosaira irányuló nyomást elhessegetni.

 

"Õ önmagát helyezi elõtérbe, ezzel pedig rengeteg nyomást levesz rólunk" - tette hozzá.

 

"Persze ettõl mág rajtunk is ott a nyomás, de õ nagyon jó ennek a csökkentésében, mert tudja, nekünk a meccsek napján kell teljesítményt nyújtanunk."

 

 

A nyomás kapcsán Smalling azt is elárulta, boldogan vállalja a megnövekedett terheket, amikor arra kerül a sor, hogy neki kell átvennie a Manchester United csapatkapitányi karszalagját.

 

"Ez engem felvillanyoz, nagyon szeretem."

 

"Még ha nem is te vagy a csapatkapitány, a Manchester Unitednél teljesítened kell, mert számos szempár követi nyomon minden léptedet."

 

"Ha még a kapitányi felelõsség is a tiéd, akkor a nehéz pillanatokban a társaid is tõled várják a megoldást. Ez azonban téged csak erõsít, és még jobb teljesítményre sarkall, mert a kapitányi karszalag hatalmas felelõsséggel jár együtt."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!