Ferguson: 84 pont kell a bajnoki címhez

Sir Alex Ferguson szerint a Manchester United csapatának 84 pontot kell összegyûjtenie ahhoz, hogy visszaszerezze a bajnoki címet a Chelsea egyesületétõl.


A United tavaly rekordot dönthetett volna a zsinórban 4 egymás után megnyert bajnoki címmel, de a Chelsea megakadályozta ennek beteljesülését. A Vörös Ördögök jelenleg 5 ponttal vezetik a Premier Leaguet az Arsenal elõtt, beállítva a klubcsúcsot jelentõ 29 meccses veretlenséget, és a játékosok szeretnék kárpótolni edzõjüket a tavaly történtekért.


A Wolves elleni mérkõzés fontos mérföldkõ lehet szombaton, mivel Sir Alex Ferguson úgy érzi, a hátralevõ 14 mérkõzésbõl elég lenne 10 gyõzelmet elérni az angol rekordot jelentõ 19. bajnoki címhez.


„Ha tudunk még szerezni 30 pontot, akkor szinte már a miénk lenne a dicsõség” – mondta Ferguson.


„Nem számít, hogy hazai vagy idegenbeli gyõzelmeket érünk el, csak lépjük túl ezt a határt. Szerintem 84 pont biztosan elég lenne a bajnoki cím megnyeréséhez, így nincs más dolgunk mint szerezni még 30 pontot.”

 


„A következetesség a kulcsa ennek, amit az elmúlt 2 hónapban is mutattunk, az egyenletes teljesítmény extra hitet ad.”


„A játékosok bíznak egymásban, és bízniuk is kell egymásban. Ha körülnéznek az öltözõben, csupa harcedzett profit láthatnak, aki már mind megtanulták a leckét.”


„A hajrában lesz pár érdekes mérkõzésünk, jelenleg még vezetünk, de ez az elõny hamar eltûnhet. A Manchester City és a Tottenham is szeretne berobbanni a top 4, ahol már így is kemény harc folyik az Arsenal, a Chelsea, és köztünk.”


„A mi legfõbb feladatunk az egyenletes teljesítmény nyújtása. Nagyszerû érzés így futballozni, hogy tudod, van esélyed megnyerni a ligát.”


Ferguson kemény csatát vár Mick McCarthy farkasai ellen, akik egy kései góllal maradtak alul a Boltonnal szemben a hétközi fordulóban.


„Mick McCarthy egy született harcos, és a csapatából is harcosokat nevelt, kemény összecsapásra számítunk.”


„Megnéztem a Bolton elleni meccsüket, és éreztem Mick erejét, tényleg éreztem. Borzasztó érzés lehetett egy olyan góllal kikapni a mérkõzés utolsó percében, amilyennel alulmaradtak az ellenféllel szemben” - fejezte be nyilatkozatát a mester.

 

 


Skysports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!